Šių metų konferencijoje, globojamoje J. E. LR Prezidentės Dalios Grybauskaitės, bus siekiama parodyti visuomenės ir įvairių organizacijų vaidmenį stiprinant pilietinį pasipriešinimą ir gynybą.

Šalies saugumo ir gynybos klausimais kalbės žinomi visuomenės, kariuomenės, Lietuvos krašto apsaugos ministerijos atstovai, savo įžvalgomis dalinsis akademinės bendruomenės nariai, įvairių institucijų atstovai iš Izraelio, Estijos, Lenkijos, Ukrainos.

Pagrindinį pranešimą skaitys antrą aukščiausią karinį laipsnį Izraelyje turintis vyresnysis atsargos pareigūnas majoras generolas Eyal Eisenberg, kuris vadovavo Izraelio Namų frontui, buvo atsakingas už šalies gynybą ir saugumą, skubiąją parengtį bei nacionalinio lygio intervenciją, vadovavo specialiosioms pajėgoms, įvairioms brigadoms ir būriams.

Savo požiūriu į Europos ir Baltijos šalių saugumą bei jo užtikrinimo galimybes dalinsis Estijos diplomatas, buvęs žvalgybos vadas, verslininkas ir politikas Eerik–Niiles Kross. E. N. Kross yra gerai žinomas saugumo ir užsienio politikos ekspertas, Vladimiro Putino kritikas.

VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto profesorė Ainė Ramonaitė konferencijoje pirmą kartą pristatys Baltijos pažangių technologijų instituto atliktą tyrimą „Pilietinio pasipriešinimo galimybės ir prielaidos Lietuvoje“. Ji papasakos, kur slypi Lietuvos pilietinės galios ir kaip jas padidinti, kas ir kodėl eitų ginti tėvynės, kiek mūsų gynybines galias mažina Rusijos propaganda bei kokios vertybinės nuostatos ir įgūdžiai reikalingi pilietiniam pasipriešinimui.

Konferencija skirta Lietuvos visuomenei, siekiant parodyti, kokį svarų ir realų indėlį gali teikti piliečiai, norintys prisidėti prie savo šalies saugumo. Į konferenciją kviečiami visuomenės veikėjai, valdžios atstovai, politikai, šauliai.

Konferencija vyks š. m. lapkričio 17 d. „Best Western“ viešbutyje, Konstitucijos pr. 14, Vilniuje. Renginys bus tiesiogiai transliuojamas per DELFI TV lietuvių, anglų ir rusų kalbomis.

Dalyvavimas renginyje – nemokamas, būtina išankstinė registracija interneto svetainėje.