Tokios bausmės buvęs politikas sulaukė už tai, kad 2012 metais tarėsi su bendrovės „Utenos melioracija“ interesams netiesiogiai atstovaujančiu buvusiu „Vilniaus vandenų“ vadovu Dariumi Norkumi jam duoti 40 tūkst. litų (11 tūkst. 584 eurų) kyšį. Įtariama, kad už tai jis žadėjo, kad bendrovė laimės 9 mln. litų (2,6 mln. eurų) vertės vandentiekio statybos ir renovacijos darbų konkursą.

Tyrimą koordinavęs STT pareigūnas Saulius Petkevičius pasakos, kad R. Adomavičius – labai atsargus žmogus.

„Pabrėšiu, kad jis itin atsargus žmogus, pakankamai arogantiškas, – šį trečiadienio vakarą 19 val. 30 min. LNK laidoje KK2 kalbės pareigūnas, teigiama pranešime spaudai. – Visuose tuose susitikimuose Adomavičius jautėsi viršininku. Pradedant nuo to, kad net jeigu susitikimas ir trukdavo kelias minutes. Būdavo pasakomi 2–3 svarbūs sakiniai. Visa kita kalba būdavo apie bendrus dalykus“.

Tyrėjas pastebi, kad R. Adomavičius kyšio reikalavo itin atsargiai, o sumas rodydavo ženklais. Anot S. Petkevičiaus, agentams pavyko sudėlioti visus faktus į visumą bei išsiaiškinti politiko kėslus.

„Tyrimas įgavo kitą prasmę, kai vyko paskutinis susitikimas ir pinigų perdavimas. Be abejo, visa tai buvo užfiksuota įvairiomis priemonėmis“, – kalbės S. Petkevičius.

STT agentas sako, kad pats R. Adomavičius pinigų į rankas neėmė, liepė D. Norkui juos padėti į jo „Mercedes“ automobilį: „Adomavičius parodė automobilį, pats neperėjo gatvės, atrakino nuotoliniu būdu, o Norkus padėjo pinigus į automobilį ir tada jie atsisveikinę išsiskyrė“.

„Basanavičiaus gatvėje, kai buvo tas paskutinis susitikimas, Norkus paklausė: „Tai ką man daryti su šitais pinigais?“. Adomavičius atsakė, kad su tokiais pinigais tik pas gydytoją gali eiti, ir parodė 5 pirštus, suprask – 5 procentus nuo visos konkurso vertės, tai yra apie 450 000 litų“, – išskirtiniame interviu pasakos S. Petkevičius.

Visą interviu žiūrėkite šį trečiadienio vakarą laidoje KK2 19 val. 30 min. per LNK.