„Šiuo metu aktyvios paieškos (vietovių „šukavimo“) veiksmai nėra atliekami“, – DELFI sakė Vilniaus apskrities policijos komisariato komunikacijos poskyrio specialistas Paulius Radvilavičius.

Ikiteisminį tyrimą dėl A. Kilkaus dingimo atlieka labai sunkius nusikaltimus tiriantys Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai. Dviems mėnesiams suimtas su baikerio dingimu siejamas Trakų rajono gyventojas baikeris Laurynas Baltrūnas, pravarde Oblius.

Tiesa, neatmetama, kad jis nusikaltimą, kuriuo yra įtariamas, galėjo padaryti ne vienas ir turėjo bendrų, todėl informacija teikiama ribotai. Kol kas daugiau sulaikytų asmenų nėra.

„Atsižvelgiant į ikiteisminio tyrimo metu gaunamą informaciją, neatmestina galimybė, kad aktyvios paieškos veiksmai, jei tai pasirodys tikslinga, bus vykdomi ateityje“, – nurodė P. Radvilavičius.

DELFI primena, kad vietovės prie Aukštadvario kartodromo, kur gyvena įtariamasis su šeima, ir pareigūnų, ir kinologų su šunimis, ir narų, ir baikerio draugų, artimųjų buvo šukuojamos nuo penktadienio iki sekmadienio.

Istorijoje – daug mįslių

Ir A. Kilkus, ir L. Baltrūnas priklausė vienam motoklubui „Vorai“. L. Baltrūnas jau kone 20 metų jam vadovavo, A. Kilkus vadintas memberiu, kitaip – valdybos nariu. Tiesa, prieš kurį laiką šių vyrų keliai išsiskyrė.

Abu juos pažįstantys baikeriai DELFI tikino, kad juoda katė tarp vyrų perbėgo dar vasarą. Nuo to laiko esą juodu beveik nesikalbėjo.

Prieš kurį laiką iš aptariamo motoklubo išėjo reikšminga dalis senųjų narių – vieni mini, kad jų buvo apie 20, kiti – kad apie 50 ar dar daugiau. Vienas pasitraukusių – ir A. Kilkus.

Dvejojama, ar L. Baltrūnas galėjo įvykdyti nusikaltimą. Jis – buvęs profesionalus karys, socialinis darbuotojas vaikų globos namuose, už klubo veiklos ir patriotinio ugdymo skatinimą įvertintas ir apdovanojimais. Be to, 2004 m. įvykusio eismo įvykio metu įtariamasis neteko vienos kojos iki kelio – jis vaikšto su protezu.

Savo ruožtu A. Kilkaus motociklas be valstybinių numerių, kurie iki šiol nerasti, aptiktas ties Varėna, mobilusis telefonas – Vilniuje. Turima duomenų, kad lemtingą sekmadienį, kai dingo, A. Kilkus buvo apsilankęs Trakuose.

Parodymų neduoda

Tyrimui vadovaujantis prokuroras Ramūnas Šileika DELFI sakė, kad ketvirtadienį, apie 13 val., sulaikytam L. Baltrūnui pareikšti įtarimai dėl neteisėto laisvės atėmimo.

Jis suimtas dviem mėnesiams, nes teismas mano, kad įtariamasis gali bėgti, slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, taip pat trukdyti tirti nusikaltimą, nes pažįsta daug baikerių, be to, gali slėpti įkalčius.

DELFI žiniomis, L. Baltrūnas parodymų neduoda.

Prokuroras neatskleidžia, tačiau neslėpė, kad dingęs baikeris A. Kilkus, žinomas Kumpio pravarde, iki šiol nerastas, taip pat nežinoma, ar jis gyvas, ar ne.

Težinoma tik tiek, kad A. Kilkus dingimo dieną vyko susitikti su L. Baltrūnu. DELFI žiniomis, pareigūnai yra užfiksavę, kad A. Kilkus dingimo dieną paskambino telefonu L. Baltrūnui, yra duomenų, kad jie turėjo susitikti Trakuose.

Dingo praėjusį sekmadienį

Dviejų mažamečių dukrų tėvas A. Kilkus dingo praėjusį sekmadienį, spalio 15 d., 17 val. Vilniuje. Vyras iš namų išvažiavo „Harley Davidson“ motociklu, valstybiniai numeriai: 76 ALR.

Vyro požymiai: ūgis apie 180 cm, stambus kūno sudėjimas, ant rankų turi daug tatuiruočių. Taip pat vyras turi ilgą ir labai išsiskiriančią barzdą. Socialiniame tinkle „Facebook“ gausiai dalinamasi šia informacija.

Ką nors žinančius ar mačiusius šeima prašo pranešti policijai telefonu 112 (policijai jau yra žinoma apie vyro dingimą) arba šeimai tel. +370-679-40268.