Jų metu bus treniruojami ir vertinami mechanizuotajai pėstininkų brigadai „Geležinis Vilkas“ priskirtų NATO bataliono kovinės grupės ir ulonų mechanizuotojo pėstininkų bataliono gebėjimai planuoti bei vykdyti gynybos, puolimo operacijas, gerinama sąveika su NATO sąjungininkais, pranešė Krašto apsaugos ministerija.


Mokymuose dalyvaus daugiau nei 2,3 tūkst. karių iš dvylikos NATO šalių, taip pat ir NATO daugianacionalinio Šiaurės Rytų korpuso vadavietės štabo elementas.


Pagrindiniu pratybų akcentu taps NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės veiksmų mūšio lauke ir vadovavimo-valdymo grandinės su aukštesniąja vadaviete tobulinimas.


Rukloje nuo metų pradžios dislokuotai ir birželį visą operacinį pajėgumą pasiekusiai daugianacionalinei kovinei grupei vadovauja Vokietija. Savo karių jai yra skyrusios Belgija, Liuksemburgas, Nyderlandai ir Norvegija.


Pratybose „Geležinis vilkas II“ taip pat treniruosis ir Čekijos, Danijos, Estijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Lenkijos ir Slovėnijos kariai. Jie planuos ir organizuos gynybines, stabdymo operacijas ne tik kariniuose poligonuose, bet ir civilėje aplinkoje.


Šių metų birželį vyko pirmoji pratybų „Geležinis vilkas“ serijos dalis, joje dalyvavo daugiau nei 5 tūkst. karių iš dešimties NATO šalių.