Buvusio bendražygio paslaugų R. Šimašius atsisakė pirmadienį. Anksčiau skelbta, kad A. Guoga sostinės merui nemokamai patarinėja investicijų pritraukimo klausimais.

„Meras nenori prisiimti atsakomybės už A. Guogos fantazijas krepšinio ir kitose srityse“, – atsakyme DELFI nurodė R. Šimašiaus patarėjas viešiesiems ryšiams Aleksandras Zubriakovas.

Praėjusią savaitę DELFI paskelbė interviu su A. Guoga, sostinės „Lietuvos ryto“ krepšinio klubo dalininku, kuriame jis tvirtino, kad iš klubo generalinio direktoriaus posto reikia trauktis Dariui Gudeliui, o Vilniaus miesto merui R. Šimašiui – pasiaiškinti vilniečiams, ar normalu klubui priimti korupcijos įtarimuose skęstančio koncerno „MG Baltic“ finansinę paramą.

Kaip DELFI antradienį sakė A. Zubriakovas, talkindamas sostinės merui, A. Guoga pastarąjį pusmetį jokia reikšmingesne veikla šioje pareigose nepasižymėjo. Kaip ryškesnį mero padėjėjo darbą jis įvardijo praėjusių metų kovo viduryje suderintą Vilniaus mero vizitą į Kanuose (Prancūzija) kasmet vykstančią nekilnojamojo turto parodą MIPIM.

Kaip skelbta, joje R. Šimašius pristatė investicijų sostinėje galimybes užsienio investuotojams: Daugiafunkcino sporto, kultūros ir švietimo komplekso (79 mln. eurų), Liepkalnio sporto ir sveikatinimo centro (10 mln. eurų), Vilniaus technologijų parko ir kitus investicinius projektus.

„Daugelis šių projektų taps realybe per artimiausius kelerius metus“, – tuo metu buvo rašoma Vilniaus savivaldybės informaciniame pranešime.

Antradienį DELFI pasiteiravus, ar šis vizitas atnešė realios naudos Vilniui, mero patarėjas A. Zubriakovas sakė: „Buvo pavieniai susitikimai, bet realių projektų – ne“.

Pats A. Guoga vakar į DELFI skambučius neatsakė.

Vilniaus mero patarėju A. Guoga tapo 2016 metų kovo 3 dieną – tuo metu jis buvo Liberalų sąjūdžio vicepirmininkas.

„Vilnius turi telkti visus, kad taptume dar geresni, kad dar daugiau žmonių mus atrastų, kad pritrauktume dar daugiau investicijų geresnėms darbo vietoms ir geresnei Vilniaus ateičiai kurti. Antanas – tarsi savotiškas ambasadorius, atstovaujant Vilnių investuotojams. Jis jau padeda man pakviesdamas kai kurias kompanijas į Vilnių“, – to meto pranešime spaudai cituotas R. Šimašius.

Praėjusią gegužę, teisėsaugai prabilus apie įtarimus stambaus masto korupcija Liberalų sąjūdžio tuometiniam lyderiui Eligijui Masiuliui, jo pavaduotojo pareigas ėjęs A. Guoga tapo laikinuoju Liberalų sąjūdžio vadovu. Tame poste jis išbuvo vos mėnesį, pribloškęs bendražygius siūlymais atlikti partijos finansinį ir veiklos auditą, lyderiams pasitikrinti melo detektoriumi ir panašiai. Pasigirdus iniciatyvoms šalinti ji iš lyderio pozicijos, A. Guoga paliko ir partijos pirmininko postą, ir Liberalų sąjūdį. Šiai partijai, kuriai rugsėjį buvo pareikšti įtarimai korupcija, nuo praėjusių metų birželio vadovauja R. Šimašius.

Šiuo metu Vilniaus mero R. Šimašiaus visuomeniniais padėjėjais yra Jacekas Janas Komaras (lenkų tautinės bendrijos klausimai), Rimantas Micka (vietos bendruomenių klausimai), Danielius Liupshitzas (žydų tautinės bendrijos klausimai) ir Gintautas Sasnauskas (inovacijų klausimai).