Pirmadienį darbe jos nesulaukę kolegos pernelyg dėl to nesusirūpino. Anot skyriaus, kuriame ji dirbo, vedėjos, šiuo metu moteris buvo išėjusi neapmokamų atostogų. Į darbą ji turėjo grįžti spalio 20-ąją.

Savo ruožtu kaimynai tik gūžčioja pečiais – iš šalies tai atrodė normali, tvarkinga šeima. Namuose augo ne tik 12-metė dukra, bet ir už seserį pora metų vyresnis sūnus.

DELFI žiniomis, moteris, matant dukrai, sekmadienio vakarą į upę ne įšoko, kaip buvo skelbta, o į ją įbrido. Jos paieškos pirmadienį atnaujintos.

Kolegos vadina santūria ir išlaikyta

„Labai santūri, labai išlaikyta moteris. Nežinau dėl problemų, jų gal mes visi turime“, – DELFI sakė aptariamos moters darbo telefonu atsiliepusi kolegė.

Tiesa, apie bendradarbės atostogas ji nieko nežinojo – spėjo, kad moteris serga. Visai neseniai ji turėjo nedarbingumo pažymėjimą.

„Atrodo, sirgo jos vaikai. Susirgus dukrai ji imdavo nedarbingumo pažymėjimą, lyg ir pati sirgo... Nebuvo labai stiprios sveikatos“, – pasakojo kolegė.

Nepaisant to, pareigas ji esą atlikdavo gerai – buvo patikima ir profesionali darbuotoja.

Tačiau apie savo asmeninį gyvenimą su bendradarbėmis, panašu, pernelyg neatviraudavo – pašnekovė žino, kad moteris turi du vaikus, tačiau nežino, ar ji gyveno su vyru.

Sirgo, pastaruoju metu atostogavo

Pasirodo, naujas pareigas ji pradėjo eiti visai neseniai. Kaip DELFI nurodė skyriaus vedėja, kartu jos dirbo neilgai. Kiek laiko, pašnekovė nepatikslino.

„Ji prieš tai sirgo, paskui pasiėmė neapmokamų atostogų. Iki 20-os dienos. Nežinau, kuo sirgo – tokių dalykų niekas nesiteirauja, tai yra privatūs asmens duomenys, kurie net mus pasiekia koduoti. Nedarbingumo pažymėjimas ir tiek“, – pasakojo ji.

Vedėjos teigimu, atostogų prašymą darbuotoja buvo parašiusi 10-iai dienų.

Geru žodžiu mini ir kaimynai

Name, kur moteris gyveno, pirmadienio rytą – tylu. Dauguma čia įsikūrusių – darbingo amžiaus, tad darbo dienomis laiko namuose neleidžia.

Tiesa, sutikti kaimynai nurodė žinantys, apie kokią šeimą kalbama – jie ne kartą matė aptariamą moterį, jos paauglius vaikus.

Pavyzdinga ši šeima atrodo ir socialiniuose tinkluose – moteris džiaugėsi akimirkomis su vaikais, paskutinė jos publikuota nuotrauka – su dukra.

Matyti, kad ji mėgo keliauti, lankydavosi kultūriniuose renginiuose.

Paiešką atnaujino

DELFI primena, kad pirmadienį šios moters paieška atnaujinta. Gelbėtojai jos dviem valtimis ieško nuo 10 val. ryto.

Tiesa, narams yra draudžiama nerti į vandenį dėl per stiprios srovės, nes tai pažeistų saugumo keliamus reikalavimus (jiems kiltų grėsmė gyvybei). Kiekvienoje valtyje yra po du ugniagesius-gelbėtojus.

Visuomenės informavimo ir analizės skyriaus vedėja Vida Šmigelskienė DELFI informavo, kad Neryje vykdoma paieška prasidėjo nuo Žirmūnų tilto ir tęsis iki Vingio parko pėsčiųjų tako.

Taip pat pranešama, kad, jei bus reikalinga, žadama panaudoti teleskopinę įrangą.

Įtariama, mama nenorėjo, kad dukra ją sektų

Visuomenę sukrėtusi istorija nutiko sekmadienio vakarą. Po 19 val. spec. tarnybos gavo ne vieną pranešimą, kad skęsta moteris. Buvo tikinama, kad ant kranto liko šaukiantis vaikas.

Kaip įtariama, nelaimė greičiausiai nutiko dėl to, kad motina, nenorėdama, kad dukra sektų iš paskos, ją pastūmė nuo savęs, o pati pasuko link vandens. Incidentas įvyko prie Žirmūnų tilto.

Pareigūnų teigimu, mergaitė sveika, ji perduota močiutei.