„Čia yra mano iniciatyva susitikimas, noriu pasišnekėti dėl savo ministerijai pavaldžių įmonių vadovų. Kai kurių vadovų kadencijos baigiasi ir yra klausimas, ar pratęsti, ar nepratęsti tas kadencijas, koks būtų tarnybos matymas“, - BNS sakė B. Markauskas.

Konkrečių įmonių ir vadovų ministras teigė kol kas negalintis įvardinti. B. Markauskas teigė šį klausimą aptaręs ir su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovu Sauliumi Urbanavičiumi, ministerija taip pat ketina pasirašyti bendradarbiavimo susitarimą su STT.

STT šiuo metu tiria galimą fiktyvų įdarbinimą Žemės ūkio ministerijai pavaldžioje Žuvininkystės tarnyboje, teisėsaugos akiratyje nuolat atsiduria šiuo metu nuolatinio vadovo neturinti Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT).

Žiniasklaida vasarį skelbė, kad B. Markauską pasiekė FNTT raštas su informacija apie ministerijai pavaldžios Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) darbuotojų, tarp jų ir direktoriaus Eriko Bėronto, galimą piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi. Remiantis raštu, agentūros darbuotojai galėjo perduoti konfidencialią informaciją su Seimo nariu, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko pavaduotoju Viktoru Rinkevičiumi susijusiai įmonei „Biržų žemtiekimas“, kuriai šiuo metu vadovauja buvęs NMA vadovas Saulius Silickas.

Sausio pabaigoje FNTT apklausė E. Bėrontą ir atliko kratas Nacionalinėje mokėjimo agentūroje. Tuomet B.Markauskas teigė, kad teisėsauga tiria S. Siliciko administruotus projektus.