Už šalinimą balsavo 124 Tarybos narių, prieš - 38 , 1 biuletenis sugadintas.

Vienintelis iš „maištininkų“ nusprendęs laukti partiečių sprendimo A. Vinkus per Tarybos posėdį pasakė dramatišką kalbą, kurioje prisiminė net Holokausto istoriją.

„Kada mano mama būdama nėščia su manimi buvo paimta gestapą, ją spardė, niekino, buvo ruošta sušaudymui, ir tų niekdarių vokiečių gestapininkų tarpe atsirado vienas žmogus, kuris suriko, (…) aš jau su mama turėjau būti kapuose. Mielas Gintautai, labai ačiū, kad Jūs pradėjote Tarybos posėdį nusilenkęs Holokausto aukoms. (…) Aš buvau šalia Brazausko Knesete, kai jis atsiprašė žydų tautos už kai kuriuos lietuvius. Kai mama liko gyva su manimi, motina mane augino gailestingumo gaida“, - iš tribūnos kalbėjo A. Vinkus.

Jis sakė visą gyvenimą dirbęs ir dirbsiąs. „Aš net žmonai esu pasakęs, jeigu staigiai krisiu, tai man karste, kad būtų telefonas. Ne koalicinėje Vyriausybėje sėdėti ant trečios eilės atsarginių suolelio man būtų labai sunku“, - kalbėjo A. Vinkus.

Iki pat galo jis išlaikė poziciją, kad nori likti valdančiojoje koalicijoje su valstiečiais-žaliaisiais.

„Mane rinko Palangoje ir Kretingoje labai daug ne tik socialdemokratų, rinko konservatoriai, valstiečiai, Tvarka ir teisingumas ir nepartiniai, ir todėl aš esu įsipareigojęs tiems žmonėms spręsti jiems rūpimus klausimus, o efektyviai juos galiu spręsti koalicijoje“, - sakė A. Vinkus.

Mano, kad partija sustiprės

LSDP pirmininkas Gintautas Paluckas, mano, kad „maištininkų“ pasitraukimas ir pašalinimas iš partijos tik ją sustiprins.

„Matyt visa šita susiklosčiusi situacija yra išdava to, kad individualumas paėmė viršų prieš partijos sprendimus. Aš manau, kad tai leis partijai atsistoti ant kojų, nes vidinės struktūros disciplina leidžia įgyvendinti politinius prioritetus. Taip, kad socialdemokratai atsispyrę nuo šios dienos aš manau, kad tik stiprės“, - sakė G. Paluckas.

Kiti aštuoni socialdemokratų „maištininkai“ Gediminas Kirkilas, Algirdas Butkevičius, Juozas Bernatonis, Rimantė Šalaševičiūtė, Irena Šiaulienė, Andrius Palionis, Artūras Skardžius, Rimantas Sinkevičius išstojo iš partijos savo valia. Klausimo dėl nuobaudos narystę partijoje susispendavusiam ir dėl valdančiosios koalicijos persigalvojusiam Mindaugui Basčiui Taryba nesvarstė.