„Manau, kad kalbant apie ateitį tikrai yra svarstytinas klausimas, ar nuomotis, ar turėti, sakykime, ne Vyriausybei, Prezidentūrai ar Seimo pirmininkui, bet visai valstybei lėktuvą, kuris reikalingas, kuris galėtų būti nuomojamos, nupirktos atitinkamos valandos. Tikrai atrodo keistai, kai aukščiausias valstybės vadovas, prezidentas kariniu lėktuvu nusileidžia civiliniame oro uoste ir tiesiamas raudomas kilimas“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė premjeras Saulius Skvernelis.

Jis teigė pats į vizitus užsienyje keliaujantis ir pigių aviakompanijų „Ryanair“, „Wizz Air“ ar kompanijos „Air Baltic“ lėktuvais ir dėl to nematantis didelių problemų, nors pasitaiko vėlavimų, atšauktų reisų.

„Manau, kad racionaliausias būdas būtų pirkti skraidymo valandas. Tada iš institucijų asignavimų, kurie skirti, jų nedidinant, ir nuspręsti (nuomotis ar ne – BNS). Yra vizitų, kur tikrai galima reisiniu lėktuvu sėkmingai nuskristi, bet yra tokių, kur tenka keliauti per keletą valstybių, laukti oro uostuose“, – kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, trečiadienio vakarą nepriimtas į „Air Baltic“ lėktuvą, turėjusį jį parskraidinti iš Briuselio į Vilnių, taip pat svarstė, kad nuoma būtų racionaliausias kelias.

„Manau, kad mes galėtume labiau taupyti turėdami, ką išsinuomoti. Kaip mašiną perkant lizingu. Arba nuomojam tik tam reisui, kad nuolat nestovėtų ir nekabėtų kaip kaina. Reikėtų kainos ir naudos analizę padaryti, kas naudingiau“, – sakė parlamento vadovas.

Kita vertus, premjeras tvirtino, kad šis klausimas nėra pirmo būtinumo.

V. Pranckietis ir jo vadovaujama delegacija dėl mažesnio aviakompanijos „Air Baltic“ lėktuvo negrįžo laiku į Vilnių iš vizito Belgijoje ir buvo priverstas atšaukti dalį ketvirtadienio darbotvarkės.