Pasak A. Guogos, jokia parama nebuvo derinta nei su „Lietuvos ryto“ valdyba, nei su juo, kaip klubo prezidentu.

„Situacija, kai klubas slapčia pasirašo paramos sutartį su prokurorų pareikštų įtarimų korupcija slegiamu koncernu, pastato į dviprasmišką padėtį tiek klubo savininkus, tiek kitus rėmėjus, tiek visus vilniečius, kurie ir yra tikrieji „Lietuvos ryto“ krepšinio komandos savininkai. Aš nedelsdamas išsiųsiu pranešimą klubo akcininkams, jame reikalausiu nušalinti šiuo metu klubo direktoriaus pareigas einantį Darių Gudelį nuo pareigų, o Vilniaus miesto savivaldybei, kuri yra didžiausia „Lietuvos ryto“ klubo akcininkė, atstovaujantį merą Remigijų Šimašių raginu nedelsiant paviešinti ir minėtą paramos sutartį, ir aplinkybes bei argumentus, kodėl ji buvo sudaryta.

Tai turi būti padaryta tuojau pat, kad būtų užkirstas kelias interpretacijoms apie per krepšinio klubą galimai plaunamus pinigus, skirtus „MG Baltic“ ar Liberalų sąjūdžio, kuriam vadovauja R. Šimašius, mundurui skalbti“, – naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Lietuvos laiku duotame išskirtiniame interviu DELFI teigė A. Guoga.

Šiuo metu Australijoje, Melburne, viešintis politikas teigė apie naująjį klubo rėmėją sužinojęs iš Lietuvos žiniasklaidos pranešimų.

„Tai, kad vos prieš keletą dienų po generalinio klubo rėmėju tapusios bendrovės „Švyturys“ pristatymo atsiranda naujas rėmėjas, man didelė staigmena. Ir, pasakysiu tiesiai, labai nemaloni staigmena. Nes priimti klubui paramą, beje, neaišku kokią, iš teisėsaugininkų įtarimų sulaukusios bendrovės yra diskreditavimas ir pačios komandos, ir jos gerbėjų, ir pačios paramos. Dar baisiau, kad toje pačioje byloje įtarimai korupcija pareikšti ir politinei partijai, Lietuvos respublikos Liberalų sąjūdžiui, kuriam vadovauja tas pats Vilniaus savivaldybės meras“, – sakė „Lietuvos ryto“ prezidentas.

A.Guoga teigia šiuo interviu „pasakantis viską, ką galvoja“, o toliau esą privalo „kalbėti tie, kurie tokią sutartį pasirašė ar jai pritarė“.

„Lietuvos ryto“ klubo prezidentas A. Guoga DELFI teigė trečiadienį bandęs susisiekti su klubo direktoriumi D. Gudeliu, prašydamas paaiškinti pranešime paskelbtą informaciją, tačiau tesulaukęs trumposios D. Gudelio žinutės į savo mobilųjį telefoną.

„Jis man parašė, kad „ta sutartis buvo sudaryta dar Gedvydo (G. Vainausko, buvusio „Lietuvos ryto“ akcininko, – DELFI), ir tu tai žinai“. Tai aš dabar sakau, kad tik atėjęs į klubą (prieš keletą mėnesių A. Guoga paskelbė perkantis „Lietuvos ryto“ akcijų paketą ir taip bandysiąs išgelbėti krepšinio klubą nuo finansinio bankroto – DELFI) užuominomis buvau iš D. Gudelio girdėjęs apie kažkokią buvusią sutartį tarp „Lietuvos ryto“ ir „MG Baltic“, kurios suma buvo 150 tūkst. eurų. Bet aš nežinau, ar ta suma tuomet pasiekė klubą, ar ją gavo kas nors kitas – tai buvo iki man ateinant.

Manau, kad komanda šitų pinigų nematė, o šia parama buvo savotiškai sumokėta už tylą, kad „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupė neeskaluotų korupcijos skandalo, į kurį tuomet pateko „MG Baltic“. Bet iš vakarykščio klubo pranešimo aš susidariau įspūdį, kad dabar pasirašyta nauja paramos sutartis, todėl ir sakau – kas, ką ir kada įgaliojo ją pasirašyti ir kokie buvo tokio sandorio argumentai bei suma. Kitaip nei visa tai paviešinant, paaiškinti nėra įmanoma, todėl raginu poną Šimašių tą padaryti nedelsiant“, – teigė A. Guoga.

Krepšinio klubo „Lietuvos rytas“ akcijas šiuo metu valdo Vilniaus miesto savivaldybė (40 proc.), A. Guoga (20 proc.), D. Gudelis (20 proc.), krepšininkas Linas Kleiza (10 proc.), VšĮ Vilniaus sporto klubas „Perlas“ ir „Norvelita (po 5 proc.).

R. Šimašus: A. Guoga visiškai nevaldo situacijos

„Yra klubo prezidentas, yra direktorius, ir panašu, kad klubo prezidentas šiuo metu visiškai nevaldo situacijos. Artimiausiu metu ketinu paklausti paties A. Guogos, kaip jam sekasi įgyvendinti įsipareigojimus dėl klubo ateities.

Be jokios abejonės, dėl šios situacijos bus šaukiamas klubo dalininkų susirinkimas“, – į A. Guogos pareiškimą reagavo Vilniaus miesto meras R. Šimašius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (338)