Tarybos sprendimu, rektorius atleidžiamas nuo spalio 25 dienos. Nuo spalio 26 dienos rektoriaus pareigas laikinai eis Jurgita Šiugždinienė, šiuo metu užimanti Studijų prorektorės pareigas, pranešė KTU.

Trečiadienį prisiekė ir darbą pradėjo nauja KTU taryba. Pirmojo posėdžio metu buvo išrinktas Tarybos pirmininkas. Juo tapo SBA koncerno viceprezidentas Dalius Misiūnas.

„Rektorius prašymą teikė viską gerai apsvarstęs ir priėmęs, jo manymu, geriausią sprendimą. Gerbiame Petro Baršausko apsisprendimą ir nusprendėme prašymą tenkinti. Visi akivaizdžiai matome rektoriaus nuopelnus siekiant puikių Universiteto rezultatų ir indėlį į bendrą Lietuvos švietimo sistemos gerinimą“, – sakė D. Misiūnas.

KTU taryba teigia nesiimanti vertinti viešoje erdvėje pateiktų kaltinimų dėl P. Baršausko monografijos ir mano, kad išvadas turi pateikti atitinkamą kompetenciją turinčios institucijos.

Akademinės etikos ir procedūrų kontrolierius šiuo metu tiria skundą dėl galimų plagijavimo atvejų KTU rektoriaus habilitaciniame darbe. Skundą Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus tarnybai pateikė buvęs Vytauto Didžiojo universiteto rektorius Algirdas Avižienis. Jo teigimu, P. Baršausko monografijoje yra daugybė plagijavimo atvejų.

KTU Akademinės etikos kolegija po automatinio P. Baršausko publikacijos patikrinimo paskelbė, kad monografijoje esama citavimo problemų, tačiau plagiato nėra.

Praėjusią savaitę KTU išplatino kadenciją baigusios universiteto tarybos pareiškimą, kad dėl mestų kaltinimų plagijavimu universiteto rektoriui P. Baršauskui atsistatydinti nereikia.