„Yra apklausti kai kurie liudininkai“, – DELFI sakė ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras Sigitas Jankauskas.

Tiesa, kiek žmonių į artimųjų pagalbos šauksmą atsiliepė, pašnekovas nenurodė. Jis taip pat nesutiko pasakyti, ar pavyko gauti su šiuo atveju susijusios vaizdinės medžiagos – netoliese įrengtos vaizdo kameros, judria gatve dažnai važinėja automobiliai, dalis jų gali turėti vaizdo registratorius.

„Neturiu duomenų, ar mergaitė jau išleista iš reanimacijos“, – nurodė S. Jankauskas.

Anot jo, kol kas nėra aišku ir tai, kodėl avarija įvyko – tyrimas pradėtas. Pasak prokuroro, jį atlieka patyrusi tyrėja, kuri savo darbą išmano.

„Įvairiai užtrunka. Priklauso nuo bylos sudėtingumo – aplinkybių, kaip elgiasi kaltininkas, ar pripažįsta savo kaltę, ar ne, jei atsiranda kažkokių niuansų, reikia ekspertizes skirti ir panašiai. Kol kas sunku pasakyti, ar šis atvejis – sudėtingas, kelios dienos praėjo, dar neaišku niekas“, – aiškino S. Jankauskas.

Anot prokuroro, šis atvejis – labai skaudus, tad jis supranta žurnalistų ir visuomenės susidomėjimą, bet tyrimo detalių komentuoti kol kas negali.

„Užjaučiu ir nukentėjusiąją, ir tėvus, ir vairuotojas, aišku, šioje situacijoje irgi sielojasi, kiek matau žiniasklaidoje jo komentarus. Kiekvienas į tokią situaciją pakliuvęs, matyt, sielotųsi, jei yra padorus žmogus ir bent kažkiek sąžinės turi“, – sakė jis.

Vairuotojas tikina, kad nukentėjusios būklė nėra sunki

Tuo metu avariją sukėlęs teisininkas Jaunius Gumbis DELFI sakė siekiantis, kad sužalotoji kuo greičiau pasveiktų ir grįžtų į įprastą gyvenimą, o nelaimė taptų praeitimi.

„Šiuo metu dedame pastangas, kad ta mergaitė sveiktų. Ji sparčiai sveiksta ir galbūt terminas „reanimacija“ yra neteisingas“, – nurodė pašnekovas.

Tiesa, paklaustas, ar jam jau teko kalbėtis su nukentėjusiąja, J. Gumbis leido suprasti, kad judviejų susitikimas dar neįvyko.

„Kai nori žmogui padėti, stengiesi, kad ji būtų geriausiose sąlygose. Geriausios sąlygos yra intensyvios terapijos palata. Ne todėl, kad jos būklė sunki – ką Jūs paminėjote ir kas nėra tiesa – jos būklė nėra sunki“, – sakė J. Gumbis.

Sako, kad mergaitė bus greitai išleista iš intensyvios terapijos palatos

J. Gumbio teigimu, svarbiausia, kad mergaitė būtų gerai prižiūrima – taip esą šiuo metu ir yra.

„Kiek aš žinau, ji bus išleista labai greitai iš intensyvios terapijos palatos“, – sakė pašnekovas.

Paklaustas, kokios pozicijos dėl įvykusio eismo įvykio laikosi merginos tėvai, J. Gumbis aiškino norintis šiuos klausimus spręsti tiesiogiai su jais, nepadedamas žiniasklaidos.

„Aš tikrai atsakingai spręsiu šią situaciją ir tiesiogiai su tėveliais. Dabar svarbiausia yra tai, kad mergaitė sveiksta, jai yra geriau. Tai yra dabar svarbiausias dalykas ir atsakymas į visus mano klausimus. Kai susitvarkys jos sveikata, spręsime visus kitus procedūrinius dalykus“, – DELFI sakė J. Gumbis

Susilaukė didelio visuomenės dėmesio

DELFI primena, kad aptariama avarija nutiko sekmadienį, kiek prieš 11 val. ryto, Vilniuje, Maironio gatvėje, prieš Šv. Onos bažnyčios.

Pirminiais duomenimis, įtariama, visureigio vairuotojas, būdamas blaivus, per lietų laiku nespėjo sustabdyti transporto priemonės ir sužalojo perėja ėjusią septyniolikmetę ir jos septynerių metų seserį.

Iš karto po įvykio mergaitės buvo išvežtos į ligoninę, tačiau viena jų, panašu, buvo sužeista itin sunkiai.

„Šiuo metu Liucija gydoma reanimacijos-intensyvios terapijos skyriuje“, – sekmadienį pranešė 17-metės merginos artimieji. Su žiniasklaida jie kol kas nebendrauja.

Ši avarija susilaukė itin daug visuomenės dėmesio – artimųjų prašymu padėti surasti liudininkus per kelias dienas pasidalijo daugiau kaip 17 tūkst. feisbuko vartotojų.