„Toks skandalas kenkia ne tik vienai aukštajai mokyklai, bet visam aukštojo mokslo sektoriui“, – penktadienį žurnalistams po susitikimo su Seimo pirmininku sakė J.Augutis.

Aukštojo mokslo situaciją su Rektorių konferencijos vadovu aptaręs Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis kalba dar griežčiau – jie pareiškė, kad P.Baršausko vietoje jau būtų atsistatydinęs.

„Reputacijai yra pakenkta. Neabejoju, kad jis (P.Baršauskas – BNS) turėjo tokį žingsnį žengti (atsistatydinti – BNS), bet jis, matyt, yra ne tos kategorijos asmuo“, – sakė V.Pranckietis.

„Bendra opinija tokia, kad tik vienas ponas P.Baršauskas turbūt ir tiki, kad tas darbas yra geras ir skaidrus“, – pridūrė parlamento vadovas.

J.Augutis sakė, kad KTU rektoriaus atveju reikėtų bent suspenduoti rektoriaus įgaliojimus iki oficialaus tyrimo pabaigos.
„Tas ilgas nagrinėjimas kaip tik ir palieka erdvės visiems neaiškumams, interpretacijoms“, – sakė J.Augutis.

Akademinės etikos ir procedūrų kontrolierius šiuo metu tiria skundą dėl galimų plagijavimo atvejų KTU rektoriaus habilitaciniame darbe.

P.Baršauskas jam metamus kaltinimus neigia ir tikina, kad jo darbe būta techninių klaidų.

Skundą dėl P.Baršausko Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus tarnybai pateikė buvęs Vytauto Didžiojo universiteto rektorius Algirdas Avižienis. Jo teigimu, P.Baršausko monografijoje yra daugybė plagijavimo atvejų.

KTU Akademinės etikos kolegija po automatinio P.Baršausko publikacijos patikrinimo paskelbė, kad monografijoje esama citavimo problemų, tačiau plagiato nėra. Kartu taryba pareiškė nerekomenduojanti rektoriui atsistatydinti.