„Tos programos pusė parašyta mūsų, tai yra mūsų partijos programos pagrindu. Aš negaliu ir ateityje neremti tos dalies, kad ir kurioje frakcijoje būčiau, nes kai kurie dalykai mano ranka rašyti. Kita vertus, esu dabar toks „pakabintas“, - trečiadienį žurnalistams sakė J. Sabatauskas.

Politikas paneigė Seimo nario socialdemokrato Gedimino Kirkilo pasakymą, kad pasirašė sutartį dėl paramos frakcijų koalicijai. „Aš nepasirašiau jokio dokumento. Kodėl Kirkilas sako, paklauskite Kirkilo“,- patarė J. Sabatauskas.

Eltos paklaustas, kurioje frakcijoje ketina dirbti, J. Sabatauskas nesuabejojo, kad yra Socialdemokratų partijos frakcijos narys.

„Niekur aš neišeinu, aš esu Socialdemokratų frakcijos narys, nes mūsų partijos statutas įpareigoja mus būti Socialdemokratų frakcijoje po rinkimų, kadangi aš esu socialdemokratas“,- atsakė J. Sabatauskas.

Beje, jis apsisprendė pasitraukti iš Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko pareigų.

„Perskaičiau komiteto posėdyje pareiškimą, kad vadovaudamasis Seimo statutu, prašau mane atleisti iš komiteto pirmininko pareigų savo iniciatyva“,- sakė J. Sabatauskas.

Politikas tvirtino, kad nepritaria partijos tarybos sprendimui pasitraukti iš valdančiosios koalicijos, nes jis neargumentuotas, ne laiku. „Tačiau nežinodamas, kaip jį vykdyti, matydamas partijos pirmininko viešus komentarus, kad einantys pareigas turi trauktis, priėmiau tokį sprendimą“, - aiškino J. Sabatauskas.

Trečiadienį Seimo teisės ir teisėtvarkos komitetas atidėjo šio atsistatydinimo pareiškimo svarstymą, kol išsispręs socialdemokratų problemos.

Jeigu komitetas, apsvarstęs atsistatydinimo pareiškimą, jį atmestų, J. Sabatauskas patvirtino žurnalistams, kad mato galimybę toliau dirbti.

„Aš matau galimybę dirbti bet kokioje pozicijoje, jeigu tai yra pagal kvotas“,- tvirtino jis. Paprašytas patikslinti, ar ir komiteto pirmininku, jis atsakė: „Man nesvarbu, aš dirbsiu lygiai taip pat, kaip iki šiol vadovaudamasis savo sąžine ir teisine sąmone. Aš esu teisininkas, ir daugelis sprendimų mūsų komitete yra priimami iš teises pozicijos, ne iš politinių pozicijų“,- sakė J. Sabatauskas.

Dėl Seimo komiteto vadovo turės apsispręsti pats komitetas, vėliau dėl jo sprendimo balsuos visas Seimas.