„Mes būtume linkę pasisakyti už tai, kad partijos pirmininkas Remigijus Šimašius turėtų pasakyti ir deklaruoti, ar tie klausimai, kurie yra nagrinėjami ikiteisminio tyrimo bylose, (...) yra kaip nors, kokiu nors būdu susiję su Vilniaus miestu, rinkimų kampanija - tiek jo, tiek Liberalų sąjūdžio“, - sakė Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas, sostinės vicemeras Gintautas Paluckas.

Pasak jo, to reikia, tam, kad būtų galima užtikrinti pasitikėjimą tarp koalicijos partnerių.

„Kaip aš jau ne kartą sakiau, racionalių įrodymų, neįrodymų, reikės laukti metus ar net dvejus, kol tie teisminiai ginčai vyks, todėl visam tam koalicijos dariniui yra labai svarbu tikėjimas ir pasitikėjimas. Kai R. Šimašius, kaip partijos pirmininkas ir meras, padarys deklaraciją, mes skyriuje svarstysime, ar ją tokią priimti, ir ar tai gali būti pagrindas tolesniam bendradarbiavimui“, - sakė G. Paluckas.

Patikino, kad sieks skaidrumo

Liberalų sąjūdžio pirmininkas teigė patikinęs koalicijos partnerius, kad jo rinkimų kampanija ir savivaldybės darbai buvo atliekami skaidriai ir nepažeidžiant įstatymų.

„Galiausiai, kolegos patys žino kai kuriuos epizodus, kad ir to paties Jono Basanavičiaus paminklo istoriją, prie vieno stalo sėdėjome. Ir puikiai žino, kaip sprendimai buvo priiminėjami, tai patikinau juos apie situaciją“, - sakė R. Šimašius.

Liberalų sąjūdžio pirmininkas patikino koalicijos partnerius, kad suteiks jiems reikalingą informaciją.

„Kreipsimės ir į prokuratūrą galbūt dar dėl papildomos informacijos, susipažįstant su bylos medžiaga. Mano rūpestis yra išsiaiškinti, jeigu jie turi kažkokios medžiagos, kad galimai buvęs mūsų kolega prisistatė, kaip veikdamas partijos vardu, tai ar nėra kažkokių kitų žmonių, kuriuos jis įtraukė ir aptarinėjo tokius reikalus. Jeigu paaiškėtų, kad su kuo nors dar jis šnekėjo, (…) tai tada likimas tų žmonių partijoje yra labai aiškus. Būtų pabaiga jų partinės karjeros liberaluose“, - kalbėjo R. Šimašius.

Valdančiąją koaliciją sostinės savivaldybės taryboje sudaro konservatoriai, liberalai, „Tvarka ir teisingumas“ ir Lietuvos sąrašas ir socialdemokratai.

Liberalų sąjūdžiui pareikšti įtarimai

Tyrėjai penktadienį pareiškė įtarimus dėl stambaus masto kyšininkavimo ir prekybos poveikiu Liberalų sąjūdžiui kaip juridiniam asmeniui.

Teisėsauga įtaria, kad partijos naudai kyšius iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio paėmė buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis, eksliberalas Šarūnas Gustainis.
Dar vieno įtariamojo šioje byloje – narystę Liberalų sąjūdyje suspendavusio Seimo nario Gintaro Steponavičiaus – veiklos prokurorai su nauda partijai nesieja.

Liberalų sąjūdis susikūrė 2006 metais, kai tuometinė šios partijos vadovybė atsiskyrė nuo Artūro Zuoko vadovautos Liberalų ir centro sąjungos. Po dviejų metų šios partijos pirmininku tapo E. Masiulis.

2008 – 2012 metų Seimo kadencijoje liberalai priklausė konservatorių vadovautai valdančiajai koalicijai. Nuo tada jie dirbo opozicijoje. Po teisėsaugos įtarimų E.Masiulis pasitraukė iš partijos, taip pat - iš Seimo. Partijos varią perėmė R. Šimašius.