„Esu pasipiktinusi tokiu frakcijos sprendimu. Tai spjūvis visiems socdemams į veidą“, – savo feisbuko paskyroje pareiškė socialdemokratė Birutė Vėsaitė.

Ji taip pat pripažino nebuvusi pasitraukimo iš koalicijos šalininkė.

„Tačiau, jei sprendimas jau priimtas, jį reikia vykdyti. O gal pamiršote, kas yra demokratija, gerbiamieji?“, – klausė B. Vėsaitė.

DELFI primena, kad Lietuvos socialdemokratų frakcija priėmė sprendimą toliau Seime bendradarbiauti su Valstiečių ir žaliųjų frakcija. Už tokį sprendimą pasisakė 10 frakcijos narių, tarp jų ir Darbo partijai priklausantis Valentinas Bukauskas. Prieš buvo 4 frakcijos nariai, 1 susilaikė.

Už frakcijų koaliciją balsavo Valentinas Bukauskas, Gediminas Kirkilas, Andrius Palionis, Rimantas Sinkevičius, Algirdas Butkevičius, Rimantė Šalaševičiūtė, Irena Šiaulienė, Juozas Bernatonis, Artūras Skardžius ir Antanas Vinkus.

Prieš – Rasa Budbergytė, Raminta Popovienė, Algirdas Sysas ir Juozas Olekas. Julius Sabatauskas balsavime susilaikė.

Tai galima vadinti pasipriešinimu savaitgalį LSDP taryboje priimtam sprendimui trauktis iš valdančiosios koalicijos.

Tapo smūgiu G. Paluckui

„Frakcija, vadovaudamasi Seimo statutu, sudaro koaliciją su valstiečių-žaliųjų frakcija bendrai veiklai. Pasirašė tokią rezoliuciją, deklaraciją 10 asmenų“, – sakė socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas.

Anot jo, akivaizdu, kad partijai toks frakcijos sprendimas nepatinka. Šeštadienį susirinkusi partijos taryba nusprendė, kad koalicija su valstiečiais-žaliaisiais yra nutraukta.

„Ar frakcija skils, negaliu pasakyti, tačiau tai yra akivaizdi priešprieša tarp partijos tarybos ir frakcijos“, – kalbėjo G. Paluckas.

Politiko teigimu, dar reikia įvertinti, ką tai reiškia ir kaip šis sprendimas turėtų būti traktuojamas.

„Sudarius tarp frakcijų koaliciją, tikėtina, kad dalis komitetų pirmininkų gali likti tose pareigose“, – aiškino G. Paluckas.