Liberalų sąjūdžiui pareiškus įtarimus Prokuratūra patikslino, kad stambaus masto kyšininkavimu ir stambaus masto prekyba poveikiu įtariamas buvęs partijos pirmininkas E. Masiulis ir Šarūnas Gustainis.

Įtariama, kad E. Masiulis, veikęs partijos naudai ir interesais, iš vieno iš Lietuvoje veikiančių koncernų viceprezidento Raimondo Kurlianskio už šiam koncernui palankių ir finansiškai naudingų politinių sprendimų priėmimą savo ir partijos naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį grynaisiais, taip pat kyšius nematerialia forma.

„E. Masiulis susitarė su Raimondu Kurlianskiu, kad dalyvaus LNK televizijos laidoje „Alfa savaitė“ ir tai yra traktuojama kaip neteisėta parama partijai ir nusikalstamas partijos veikimas“, – aiškino E. Gentvilas.

Anot jo, būtent ši laida ir buvo įvardyta kaip nematerialus kyšis. Ji vyko 2015 m. lapkričio 4 d.

Pasak E. Gentvilo, pernai dėl informacijos stokos jie negalėjo pilnai imtis veiksmų, tačiau šiuo metu esą lengviau, nes konkrečius įtarimus jie turi savo rankose ir gali kalbėti teisine kalba.

„Šiandien galime kalbėti labai aiškiai, apie ką sukasi kalba. Mūsų įgaliotas advokatas neseniai gavo oficialų įtarimų raštą iš STT. Ką mes matome, jokių faktinių naujienų nėra. Viskas, kas buvo dėliojama Lietuvos žiniasklaidoje, iš teisėsaugos, viešai, atsidūrė tekste“, – pripažino politikas.

Anot jo, tuo pačiu metu jis irgi dalyvavo ne vienoje televizijos laidoje. Tiesa, žurnalistų kvietimu.

„Traktuojame, kad du „sėkmės džentelmenai“ padarė didelę žalą partijai, kadangi jokių įgaliojimų taip veikti jie neturėjo“, – sakė jis.

Pasak politiko, partija neturi priekaištų teisėsaugai, nes pareigūnai mato daugiau. Pavyzdžiui, ir skambučių išklotines, kurios pateikiamos kaip įrodymai.

„Manome, kad šiandieniniai įtarimai partijai bus paneigti“, – sakė jis.

E. Gentvilas taip pat atkreipė dėmesį, kad Gintaro Steponavičiaus pavardė įtarimuose nėra minima. Jis prisiminė dar anksčiau nurodęs, kad G. Steponavičius neturi trauktis iš Seimo.

„Žmogus turi savo vertybių skalę, apie pasitraukimą iš partijos jis tikrai nekalba“, – apie Vitalijaus Gailiaus pasirinkimą pasitraukti iš Antikorupcijos komisijos pirmininko pareigų kalbėjo E. Gentvilas.

Tuo metu Š. Gustainis esą iš 8,7 tūkst. eurų, skirtų taikomosios politikos institutui, organizavo ir mokymus liberalų sąjungos nariams.

„Partija niekada neįgaliojo prašyti neteisėtos paramos ir partija tai įrodys“, – sakė E. Gentvilas.

Savo ruožtu R. Šimašius nurodė, kad ryt, šeštadienį, partijos taryba renkasi aptarti šiuos klausimus. Anot jo, kaltinami asmenys veikė savo, o ne partijos vardu ir tai jie pasiryžę įrodyti.

„Kad tie asmenys elgėsi priešingai nei partijos interesai, visiškai akivaizdu“, – sakė jis.