Būtent taip darbuotojus vilioja Jurbarke esanti įmonė „Vers deko“, užsiimanti vainikų ir puokščių, medžio namelių, įvairios taros, skirtos augalams pakuoti, gamyba ir kapų dekoravimu.

Atlyginimas skiriasi

Vienas šalia kito laikraštyje patalpintuose skelbimuose nurodoma, kad įmonė priima ir vyrus, ir moteris. Asmenys įdarbinami nuolatiniam ir sezoniniam darbui, gyvenančius ne Jurbarke siūloma net vežioti.

Tiesa, vyrams už tokį darbą siūlomas mėnesinis atlyginimas nuo 500 eurų, o moterims – nuo 400 eurų.

Rekvizitai.lt duomenimis, įmonėje šiuo metu dirba 57 darbuotojai, vidutinis jiems mokamas darbo užmokestis – 549,12 euro prieš mokesčius.

Aiškina, kad siūlo skirtingus darbus

Pirmuoju skelbime nurodytu telefono numeriu atsiliepęs asmuo patvirtino, kad dirba „Vers deko“, kad šiuo metu darbuotojų jie ieško, tačiau užimamų pareigų ir vardo ar pavardės nurodyti jis nesutiko.

„Mes jau kalbėjome tuo klausimu su lygių teisių (specialistais – DELFI) ir išiminėjame skelbimus. Žmogiškai suklysta, matyt, ir tiek. Nėra klausimų kodėl. Mes neturime tokio atsakymo kodėl, todėl – nepaaiškinami dalykai čia. Paprasčiausiai reikia darbuotojų ir tiek, bandome visokiais būdais“, – nurodė pašnekovas.

Nors iš skelbimo gali atrodyti priešingai, anot jo, vyrams ir moterims įmonėje siūlomi visiškai skirtingi darbai. Pašnekovas dėstė, kad vyrai kviečiami dirbti kvalifikuotus darbus, pavyzdžiui, ieškoma staklininko, o štai moterys esą kviečiamos tapti darbininkėmis, tarkime, siūlomas darbas pynėjoms.

Labiau reikia moterų, bet kodėl, nežino

„Ne“, – paklaustas, ar vyrai geba atlikti nekvalifikuotus darbus, nurodė pašnekovas.

Pasitikslinus, ar vyrai nebuvo samdyti į nekvalifikuotas darbo vietas, galbūt jie irgi geba dirbti lygiai taip kaip ir moterys, įmonės atstovas sutiko, kad galbūt, tačiau tuoj nurodė nelabai turintis, kada apie tai kalbėti.

„Vyrų kaip ir nereikia, reikia mums moterų, iš tikrųjų. Jei dedi skelbimą ir rašai darbuotojams, supranta, kad tiems ir tiems, nors, būna, moterų reikia labiau“, – aiškino jis.

Pokalbį nutraukė

Tačiau pašnekovas tikino negalintis tiksliai nurodyti, kiek moterų ir vyrų įmonei trūksta. Maža to, toks klausimas jam sukėlė pyktį.

„Jūs klausiate tokių dalykų, kurie yra konfidenciali įmonės informacija – kiek mums reikia, ko reikia, dar pradėsit kalbėti, kokie užsakymai, kam gaminam. Koks skirtumas? Nesuprantu“, – piktinosi jis.

Anot įmonės atstovo, susirasti darbuotojus jie geba ir patys.

„Jūs neužsiiminėkite tokiais darbais, kur Jums nereikia. Jūs nekompetentinga pati esate užsiiminėti tokiais dalykais. Mes patys žinome, kur pasiskelbti. Gerai, atsiprašau, skambina man čia klientai. Viso“, – pokalbį nutraukė jis.

Jau perspėjo

Su aptariamos įmonės atstovu DELFI patvirtino kalbėjusi ir Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos komunikacijos skyriaus vedėja Mintautė Jurkutė. Anot jos, pokalbis nebuvo labai konstruktyvus, tačiau pašnekovas pažadėjo skelbimą pakoreguoti.

„Įmonę informavome, kad nepriklausomai to, ar skirtingas tai darbas, ar ne (tai galbūt galėtų paaiškinti įkainių skirtumus), bet kokiu atveju negalima numatyti, kad vienas darbas yra tik vyrams ar tik moterims. Lygių galimybių įstatymai būtent tą ir draudžia – nurodyti, kad yra kažkokie reikalavimai ar privilegijų teikimai asmeniui dėl jo lyties“, – kalbėjo ji.

Pasak M. Jurkutės, bėda, kad laikraštis – spausdintinės žiniasklaidos priemonė, tad klaidos negalima skubiai ištaisyti.

„Tiek ir sutarėme, kad jie klaidą ištaisys nebent ateityje“, – aiškino tarnybos atstovė.

Toks skelbimas – diskriminacija

Apie šį skelbimą Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybai pranešė vienas piliečių, pasidalinęs nuoroda į laikraštį, kuriame skelbimas publikuojamas.

„Precendentų turime tikrai labai daug, čia jau nekyla klausimų, ar tai – galima diskriminacija ar ne. Tai – jau diskriminacija“, – kalbėjo ji.

M. Jurkutės teigimu, jau nuo pernai metų jos atstovaujamos įstaigos atstovai vykdo sąmoningumo didinimo kampaniją, kurios metu pažeidėjai iš pradžių sulaukia skambučio dėl padaryto pažeidimo ir jei per dieną klaidą ištaiso ar situaciją išsprendžia, teisinės procedūros nepradedamos.

Galiojantis įstatymas buvo naujiena

Paklausta, ar dažnai teka susidurti su atvejais, kai atviru tekstu siūlomi skirtingi atlyginimai vyrams ir moterims, pašnekovė sakė, kad toks pažeidimas – retesnis.

Esą dažniau darbdavys turi išankstines nuostatas, kad tam tikros pareigos yra sietinos su konkrečia lytimi. Pavyzdžiui, ieškomos administratorės, sekretorės, slaugės, auklėtojos arba krovikai, nešikai.

„Šiuo atveju skelbimai – visiškai identiški, skiriasi tik lytis ir atlyginimas. Kokios tiksliai pareigos siūlomos, man įmonės atstovas nepasakė. Galiojantis įstatymas buvo naujiena, ne iš karto pavyko įtikinti, kad jis yra, reglamentavimas – privalomas“, – pasakojo ji.

Bauda – iki 560 eurų

Anot M. Jurkutės, skelbime nurodyti lytį, kokio asmens ieškoma, galima tik išimtinais atvejais. Būtent aptariamoje situacijoje darbdavys esą tiesiog turėjo nurodyti pareigas ir už jas siūlomą atlygį.

„Gali būti tokios pozicijos, į kurias reikalingas tik vyras arba tik moteris. Pavyzdžiui, teatras ieško aktorės moters vaidmeniui arba oro uoste, kur vyrai tikrina vyrus, o moterys, moteris, trūksta vyrų. Tačiau tokios išimtys iš tiesų yra retos, nepaisant to, kad darbdaviai priežastis neretai bando pritempti. Tarkime, ieško slaugės, nes moterys – švelnesnės, jautresnės ar atidesnės administraciniuose reikaluose, bet tai nėra teisiškai pagrindžiama ir tokiu atveju išimtis netaikoma“, – sakė ji.

Kontrolierius gali pasirinkti kelis sprendimus, ką daryti pastebėjus netinkamą darbo skelbimą – įspėti arba skirti baudą nuo 40 iki 560 Eur. Už pakartotinį pažeidimą taikoma bauda nuo 560 iki 1200 Eur (Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 81 str.).

Ką būtina žinoti?

Tarnyba primena, kad darbo skelbime draudžiama nurodyti reikalavimus, suteikiančius pirmenybę pretendentui dėl: lyties, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, amžiaus, lytinės orientacijos, negalios, etninės priklausomybės, religijos.

Iš darbo ieškančių asmenų taip pat draudžiama reikalauti informacijos apie jų šeiminę padėtį, amžių, privatų gyvenimą ar šeimos planus.

Be to, pareigų, profesijų ir panašūs pavadinimai apibendrintai reiškiami vyriškos giminės daiktavardžiais. Skelbimuose pareigybės taip pat gali būti nurodytos abiejų giminių daiktavardžiais.

DELFI skaitytojai, papasakokite, ar ieškant darbo teko perskaityti absurdiškų darbo skelbimų, kai reikalavimai neatitiko siūlomos algos? Gal esate juos užfiksavę ir norėtumėte pasidalinti su kitais skaitytojais? Siųskite jums neįtikusių ar prajuokinusių darbo skelbimų istorijas el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Darbo skelbimas“.