„Kad būtų tinkamai užtikrinta viešoji tvarka, nuspęsta atitinkamai pakeisti įsakymą, kuris galiojo iki šiandienos: bado akcijos dalyviai akciją galės tęsti savaitę, nuo 8 iki 22 val., o pasibaigus nurodytam laikotarpiui, išmontuoti ir pašalinti palapines, stendus ir kitą su akcija susijusią įrangą, priemones, – BNS informavo Vilniaus miesto savivaldybės laikinasis Saugaus miesto departamento direktorius Julius Morkūnas. – Manome, kad savivaldybės nustatytu terminu ir laiku mitingo dalyviai pasinaudos jiems suteikta konstitucine teise.“

Pasak jo, priimant sprendimą atsižvelgta į tai, kad protestas vyksta reprezentacinėje miesto vietoje, kurioje kasdien lankosi daug miesto svečių ir vilniečių. Be to, akcija vyksta jau tris savaites.

Savivaldybės atstovo teigimu, į protestą nesusirenka tiek dalyvių, kiek buvo deklaruota, prašant leidimo.

„Nors nakties metu jų lieka vos keletas, palapinių įsirengiama kur kas daugiau, nesilaikant išduotų sąlygų“, – sakė J.Morkūnas.

Akcijos organizatoriai skelbia S.Daukanto aikštėje pradėję neterminuotą bado akciją, kuria teigia protestuojantys prieš esą įstatymų nesilaikančius teismus. Žiniasklaidoje skelbta, kad dauguma protestuotojų pasisako prieš Europos Sąjungą ir NATO.