Karklės seniūnaitė Rasa Bučienė DELFI prisipažino, kad ji pati per šį festivalį išvažiuojanti atostogauti. Jos pavyzdžiu pasekė ne vienas karkliškis. O tie, kurie liko namie, savo teritorijas lyg per vilkų medžioklę užtvėrė virvėmis su raudonomis vėliavėlėmis ir visur prikabinėjo užrašų, kad tai „Privati valda“, ar kiemą saugo pikti šunys.

Suskubo ir žemdirbiai

Tuose laukuose, kuriuose anksčiau būdavo įrengiamas festivalio palapinių miestelis, dabar stovi didžiuliai stendai, kad čia lankytis griežtai draudžiama.

Festivalio išvakarėse į aplink Karklę esančius laukus kulti javus išvažiavo ir Kretingalės kooperatinės žemės ūkio bendrovės kombainai. Gali būti, kad tokią skubą lėmė geri ir saulėti orai. Bet neatmestina tikimybė, kad pagrindinė priežastis yra festivalis, kurio dalyviai per jo įkarštį nelabai nutuokia, kur jie yra ir ką tuose laukuose jie veikia.

Pagailo poilsiautojų

Du iš Vilniaus atvažiavę vaikinai, festivalio dalyviams skirtoje stovyklavietėje pasistatę palapinę, gurkšnojo alų ir žvelgdami į už tvoros stovintį namą, lingavo galvas. „Įsivaizduok, atvažiavo iš ano Lietuvos galo kokie nors poilsiautojai pailsėti į Karklę savaitgaliui. O čia – toks festivalis. Mums gaila jų poilsio“, - supratingai galvomis kinkavo vaikinai.

Karklės seniūnaitė R. Bučienė DELFI prisipažino, kad gyventojai tikrai žino, ką reiškia šis renginys, todėl stengiasi namie nelikti. „Festivalis vyksta ne pirmus metus, todėl žinome, ko iš jo laukti. Organizatoriams išsakėme savo sąlygas dėl švaros, higienos ir saugumo. Jie atsižvelgė ir į mūsų pageidavimus dėl eismo organizavimo. Tikime, kad jie tuos reikalavimus įvykdys. Aš pati esu išvykusi“, - sakė R. Bučienė.

Panašu, kad seniūnaitės pavyzdžiu pasekė dauguma Karklės gyventojų. Daugelio jų kiemuose – tylu ir ramu. Gyvybė pastebima tik tose sodybose, kurios nuomojamos poilsiautojams, ar pas tuos gyventojus, kurie jau nebeturi pas ką važiuoti.

Gali kliudyti visuomeniniam transportui

Prieš kelerius metus vykusio festivalio metu kelyje Klaipėda-Karklė buvo susidariusios neįtikėtinos automobilių grūstys. Dėl to vėlavo ir maršrutinis autobusas, kursuojantis per Karklę maršrutu Klaipėdos universitetas – Kunkių kaimas.

Šiemet organizatoriai pasirūpino, kad keliu, kuriuo važiuoja autobusas, eismas vyktų minimaliai. Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktoriaus pavaduotojas Andrius Samuilovas DELFI sakė, kad savaitgalį situacija bus stebima ir, prireikus, maršrutas bus koreguojamas.

„Žinome apie tą festivalį tiek pat, kiek ir visi. Jis vyks. Jokių pageidavimų ir jokios papildomos informacijos iš šio festivalio organizatorių, priešingai, nei kitų, nesame gavę. Stebėsime situaciją. Jei autobusas strigs, priimsime sprendimą trumpinti trasą“, - sakė Andrius Samuilovas.

Dalyvių skaičius mažesnis

Penktadienio vakarą festivalio dalyviai dar tik rinkosi į Karklę. Iš pažiūros atrodo, kad jų bus tikrai mažiau nei ankstesniuose renginiuose. Galbūt tai lėmė pernykštis fiasko, o gal ir šį savaitgalį prognozuojami lietingi orai.

„Mums nerūpi, atsivežėme botus“, - kvatojosi merginos.

„Aš tai tik „pliažankes“, man jų užteks“, - gyrėsi kita.

„Pasiimkite dar mineralinio, - tarstelėjo keturis vaikinus automobiliu į Karklę atvežusi moteris. Iškrovusi jų krepšius ji mestelėjo pavymui. – Alkoholikai“.

Kadangi į stovyklavietę alkoholinius gėrimus įsinešti draudžiama, tai vaikinai ir merginos stengdavosi savo atsivežtus gėrimus suvartoti dar automobilių stovėjimo aikštelėse. Buvo ir tokių, kurie taip prisiragavo, kad jų net nebeįleido į pagrindinę festivalio teritoriją.

Festivalis truks iki sekmadienio. Ankstesnių renginių patirtis rodo, kad paskutinieji iš Karklės išvažiuoja net ir pirmadienį, o ištvermingiausieji – net antradienį.