„Šiuo metu priemonių, kad tai būtų preliudija į konfliktą ir kad tai būtų labai didelė grėsmė daliniam arba visa apimančiam konfliktui, tikrai nėra ir to neturėtų būti. Tai yra pratybos, nežiūrint į tai, kad jos nėra komfortabilios, nes treniruojamasi iš tikrųjų prieš mus, bet vis dėlto yra pratybos. Lietuvoje atskirų dalinių pratybos vyksta pagal grafiką, tiek sąjungininkai, tiek Lietuvos kariuomenė treniruojasi pagal einamuosius planus, tiesioginių pratybų, kurių tikslas būtų nusverti „Zapad“ pratybas, nėra“, - Žinių radijui trečiadienį sakė ministras.

Anot jo, per rudenį suplanuotas pratybas bus didesnis nai paprastai Lietuvos kariuomenės budrumas, tiek kariškiai, tiek kitos už saugumą Lietuvoje atsakingos struktūros vykdys stebėjimą, šalies saugumą didina sąjungininkų pajėgos.

„Jeigu kalbėtume apie galimus tam tikrus veiksmus ar pavojus, tai turbūt didžiausi yra galimos klaidos iš oponentų pusės, galbūt lokalios provokacijos - čia pirmiausia uždavinys, kodėl turime būti budrūs. Gali būti taip pat sustiprėjimas informacinių atakų, kurių tikslas - diskredituoti mūsų sąjungininkų karius, diskredituoti Lietuvos kariuomenę, parodyti Rusijos, Baltarusijos galią, tai yra irgi tikėtina, ir kibernetinės atakos irgi galimos“, - vardijo R.Karoblis.