Kaip skelbta, pernai A.Pitrėnienės teikimu Vyriausybė panaudos teisėmis Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centrui skyrė beveik 1 tūkst. kvadratinių metrų ploto patalpas Palangoje. Praėjus keliems mėnesiams po rinkimų, po kurių ji baigė ministrės pareigas, A.Pitrėnienė įsidarbino mokymo centro Kurorto verslo skyriaus sektoriaus vadove.

„Tyrimo metu aiškintasi, ar A.Pitrėnienės elgesys neprieštarauja Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nustatytam „atvėsimo laikotarpiui“, – nurodo VTEK.

Žiniasklaidai paviešinus minėtus faktus, A.Pitrėnienė pasitraukė iš pareigų profesinio mokymo centre.

Valstybinėje tarnyboje dirbusiam asmeniui draudžiama vienerius metus eiti pareigas, tiesiogiai susijusias su sprendimų priėmimu įmonės valdymo ir kontrolės srityse, jei per pastaruosius darbo metus asmuo prižiūrėjo, kontroliavo ar tiesiogiai dalyvavo rengiant, svarstant ar priimant palankius šiai įmonei ar jos kontroliuojamai įmonei sprendimus.

Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) inicijuoto audito metu mokymo centre nustatyta įvairių pažeidimų: ministerijai užkliuvo centro direktorės Laimutės Anužienės ir jos artimųjų gautas autorinis atlygis, be ministerijos, kaip turto panaudos davėjos, sutikimo, suremontuotos centro patalpos Kaune padidinant jų plotą, pažeidžiant teisės aktus L.Anužienės išsinuomotas prabangus automobilis.

Tyrimą dėl galimo sukčiavimo stambiu mastu, piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centre atlieka Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba. Galimus pažeidimus šiame centre aiškinasi ir Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Žiniasklaidoje skelbta, kad, be kita ko, centro diplomai būdavo išduoti studentams, kurie realiai jame nesimokė, taip pat iškelta abejonių dėl to, kad L.Anužienė galbūt gyvena mokymo centro veiklai skirtose ir Europos Sąjungos fondų ar valstybės biudžeto lėšomis suremontuotose patalpose.