Aplinkos ministras Kęstutis Navickas tikisi, kad rugpjūčio pabaigoje Panevėžio rajono savivaldybės taryba pritars patalpų skyrimui. Darbuotojai į centrinę būstinę esą turėtų keltis laipsniškai iki 2019 m., ten dirbs apie 150 žmonių. Pasak ministro, tai turėtų tapti rimta paskata regionui, kuriame nuolatos mažėjo gyventojų.

Ministerijos antradienį išplatintame pranešime teigiama, kad centrinės būstinės įkūrimas Panevėžio rajone prisidės ne tik prie paties rajono, bet ir Panevėžio miesto ekonominio gyvybingumo skatinimo, kadangi dalis darbuotojų, tikėtina, įsikurs Panevėžyje. Panevėžio rajonas pasirinktas ir dėl esą puikaus susisiekimo su Vilniumi ir Kaunu.

Valstybės įmonė „Valstybinių miškų urėdija“ veiks teritoriniu pagrindu. Įmonė turės ne mažiau kaip 25 regioninius padalinius su girininkijomis. Ministerija pabrėžia, kad visos dabartinės girininkijos bus ne tik išsaugotos, bet ir stiprinamos.

Prezidentei pasirašius Miškų įstatymo pataisas, Aplinkos ministerija teigia pradėjusi rengti būtinus teisės aktus, kad šis įstatymas įsigaliotų nuo 2018 m. sausio 1 d. ir būtų galima sklandžiai pradėti valstybinių miškų valdymo pertvarką, į vieną įmonę sujungiant dabartines urėdijas. Šiuo metu pradedamos konsultacijos su darbuotojais, siekiant užtikrinti jų darbo, ekonominių bei socialinių teisių apsaugą ir darbų tęstinumą.