Bendradarbiaudama su teisėsaugos institucijomis, VTPSI atliks ir vidinį tyrimą bei su teisėsauga dalinsis jo metu surinkta informacija.

„Šis atvejis susijęs su vieno ar kelių specialistų galimai neteisėtais veiksmais, atliktais tenkinant pateiktą projekto „Misionierių sodai“ vystytojų prašymą, nors toks prašymas pagal įstatymus negalėjo būti patvirtintas. Tai jau ne pirmas kartas, kai susiduriame su įtartinais Vilniaus departamento specialistų veiksmais, dėl jų inspekcijoje anksčiau jau buvo pradėti tarnybiniai patikrinimai“, - tarnybos pranešime spaudai cituojama laikinai einanti pareigas VTPSI viršininkė Eglė Kuklierienė.

Statytojas UAB „Misionierių namai“ birželio mėnesį kelis kartus kreipėsi į VTPSI Vilniaus departamentą su prašymais, siekdamas įregistruoti nebaigtus statyti statinius Nekilnojamojo turto registre.

Inspekcijos specialistai du kartus tokius prašymus atmetė vadovaudamiesi Statybos įstatymo nuostatomis, kurios esamomis aplinkybėmis to daryti neleido. Ketvirtą kartą, įtartinomis aplinkybėmis, statytojo prašymas buvo patenkintas ir buvo sudarytas pagrindas įrašo apie nebaigtą statybą atsiradimui Nekilnojamojo turto registre.

„Specialistas, dėl kurio veiksmų kreipėmės į teisėsaugą, tą patį prašymą nagrinėjo du kartus. Nors pirmą kartą jį atmetė, antrą kartą, neaiškiomis aplinkybėmis, kurias, tikimės, ir nustatys teisėsaugos institucijų tyrimas, jį patvirtino. Paprašytas paaiškinti tokio sprendimo motyvus, darbuotojas to padaryti negalėjo ir paprašė atleisti jį iš darbo. Įvertinus inspekcijos pateiktą informaciją, galimai bus nustatyta ir daugiau piktnaudžiavimo tarnyba atvejų.