Alytaus rajono savivaldybė prašė dukart didesnės sumos, tačiau Finansų ministerijos parengtame nutarimo projekte dėl lėšų skyrimo iš Vyriausybės rezervo numatoma kompensuoti 50 proc. gyventojų patirtų nuostolių ir 50 proc. savivaldybės patirtų išlaidų. Vyriausybė anksčiau buvo iš viso atsisakiusi padėti nuo škvalo nukentėjusiam rajonui, tačiau padengti nuostolius įpareigojo teismas.

„Džiaugiamės, kad teismas įvertino, jog ekstremali situacija buvo paskelbta pagrįstai ir įpareigojo Finansų ministeriją teikti nutarimo projektą dėl lėšų skyrimo gyventojų ir savivaldybės patirtų nuostolių atlyginimo, tokiu būdu savivaldybės kompetentingų specialistų pastangomis Alytaus rajono savivaldybės gyventojams bent iš dalies bus atlyginta škvalo metu padaryta žala. Konkrečius sprendimus dėl gautos lėšų sumos dydžio ir paskirstymo priimsime sulaukę Vyriausybės nutarimo“, – BNS sakė Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Kručkauskaitė.

Pernai birželio 17-ąją Alytaus rajone praūžęs škvalas, savivaldybės skaičiavimu, ių viso padarė nuostolių už maždaug 220 tūkst. eurų. Stiprus vėjas beveik sugriovė kelis gyvenamuosius namus, kitiems nuplėšė stogus, nuvertė kaminus, apgriovė ūkinius pastatus, šiltnamius, vertė medžius, plėšė jų šakas, šie krito ant automobilių ir juos apgadino.