„Naisių vasaros“ festivalis rengiamas jau aštuntus metus. Tai festivalis, kuris nuo pat pradžių turėjo labai aiškias vertybes ir taisykles, nepriklausomai nuo šalyje veikiančių įstatymų ar politikos. Nuo pat festivalio pradžios tai buvo blaivybę propaguojantis renginys.

Jei festivalio vertybės ir taisyklės kažkam gali asocijuotis su cenzūra, o atskiri atlikėjai nori festivalio vertybes politizuoti, skirtingai nuo jų, aš šiame žaidime nedalyvausiu“, – rašė jis.

DELFI primena, prieš kelias dienas kilo diskusijos dėl S. Urbonavičiaus sprendimo dalyvauti minėtame festivalyje, nes jo ir R. Karbauskio viešai reiškiamos nuomonės alkoholio klausimu kardinaliai skiriasi.

Grupė BIX dalyvavo garsių atlikėjų rengtame koncerte „Laisvė rokenrolui“, taip pat nevengė viešos kritikos „valstiečių“ vykdomai politikai.

„Sulaukėme įvairių komentarų, kad kažkas negerai, bet juk mes ten važiavome dėl žmonių. Į festivalį susirenka daugybė šeimų, tai gražūs, blaivūs žmonės. Nemanau, kad jie turi kentėti ir neklausyti muzikos“, – pasakojo Samas.

Net ir kilus diskusijoms bei pasipylus kritikai „Bix“ laikėsi savo – gros, nes yra taip sutarę su organizatoriais.

„Sulaukėme skambučio iš organizatorių, jie kalbėjo su tokiomis užuominomis, kad gal to nesakykite ar nedarykite. Man to užteko“, – apie sprendimą trauktis iš festivalio kalbėjo Samas.

Pasidomėjus, ar „Bix“ nenukentės finansiškai, S. Urbonavičius teigė, kad nenukėntės nė viena pusė.

„Sutartis taip ir gulėjo ant stalo, tiek sužinojau iš savo vadybininko. Tie nepasirašė, anie“, – paaiškino Samas.

„Realiai yra taip – buvome pasižadėję, reiškia, turime groti, tačiau, kai sulaukėme tokio skambučio, reiškia, esame ten nepageidaujami. Aš tikrai nesilankstysiu ten kažkam“, – pridūrė Samas.

Festivalio „Naisių vasara“ programoje įrašyta, kad jame pasirodys Saulius Prūsaitis, Merūnas Vitulskis, „Tele Bim Bam“, Neringa Čereškevičienė, Vaidas Baumila, „Sadūnai“ ir kiti. Grupės „Bix“ pavadinimas taip pat yra festivalio programoje.