Pasak A. Jurgelevičiaus, birželio 26 d., apie 19 val., Bendrajame pagalbos centre buvo gauta informacija, kad Varėnos rajono Pirčiupių kaime yra nukentėjęs asmuo kuriam reikia policijos pagalbos. 19.05 val. policijos pareigūnai išvyko į įvykio vietą ir gretimame Dargužių kaime sulaikė automobilį ir du prie jo buvusius įtariamus asmenis.

„Vienas iš tų asmenų, įtariamų padarius nusikalstamą veiką, yra Varėnos rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus viršininko, dabar laikinai vadovaujančio komisariatui, brolis. Todėl, pasitarus su Alytaus apylinkės prokuratūra, buvo priimtas sprendimas, kad šį ikiteisminį tyrimą perimtų Alytus, kad viskas būtų objektyviai ištirta“, - pasakojo A. Jurgelevičius.

Jo teigimu, abu įtariami asmenys yra sulaikyti, jie buvo neblaivūs, o nukentėjusysis buvo blaivus. Ikiteisminiai tyrimai pradėti pagal du Baudžiamojo Kodekso straipsnius: dėl neteisėto laisvės apribojimo (146 str. 1 dalis) ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo (138 str. 1 dalis).

„Dabar vyksta procesiniai veiksmai, o dėl kardomosios priemonės skyrimo bus sprendžiama rytoj, kadangi tik šiandien vyksta jų apklausos“, – sakė Alytaus VPK vadovas.

Dėl to, kad įtariamieji vairavo automobilį neblaivūs, pasak A. Jurgelevičiaus, bus pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas.

Apie įvykį Bendruoju pagalbos telefonu paskambino ne pats nukentėjusysis, o žmogus, kurio pagalbos jis paprašė pasprukęs nuo įtariamųjų.

„Kažkada yra buvę konfliktai tarp nukentėjusiojo ir vieno iš įtariamųjų. Čia buvo tų įvykių tąsa. Nusikaltimo mechanizmas mums jau aiškus. Vienas įtariamasis yra teistas už fizinio smurto panaudojimą, o pareigūno brolis yra baustas administracine tvarka: vieną kartą už pasipriešinimą policijos pareigūnams, o kitą – už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio“, – pasakojo pareigūnas.

A. Jurgelevičius įsitikinęs, kad Varėnos komisariatui vadovaujantis S. Dabravolskas su šiuo nusikaltimu nėra kaip nors susijęs, todėl nušalinti jo nuo pareigų nemato jokio pagrindo.

„Tai yra dvi atskiros šeimos. Jie abu – suaugę asmenys ir, kiek žinau, paskutiniu laiku jie net nebendrauja. Šiai dienai neturime jokių duomenų, kad Varėnos policija būtų kaip nors nuolaidžiavusi ar dangsčiusi įtariamojo veiklą. Bet tai bus išsamiai nagrinėjama ir mūsų ir kitų tarnybų. Jeigu kažkas paaiškės, sužinosite ir jūs. S. Dabravolskas savo brolio veiksmus komentuoja, bet aš nenorėčiau į asmenines detales lįsti, kadangi tai yra pakankamai jautru ir skaudu“, – kalbėjo Alytaus VPK vadovas.

Paklaustas, kaip artimai nukentėjusysis buvo pažįstamas su įtariamaisiais, A. Jurgelevičius sakė dar to neišsiaiškinęs, bet jie visi gyvena tame pačiame kaime.

DELFI jau skelbė, kad pirmadienį apie 19.02 val. į Varėnos rajono pareigūnus kreipėsi 1980 m. gimęs vyras, kuris nurodė, kad tą pačią dieną apie 17 val. 30 min. Varėnos rajone, netoli Pirčiupių kaimo, iš šalia jo sustojusio automobilio „Audi 80“ išlipo du iš matymo pažįstami jaunuoliai. Anot nukentėjusiojo, užpuolikai jį sumušė, įkišo į automobilio bagažinę ir apie valandą vežiojo. Antrą kartą vyras užpultas Varėnos rajone, jau Dargužių kaime, prie Merkio upės. Jau nurodyti įtariamieji vėl vyrą mušė, o vėliau nuvežė į mišką, esantį netoli Dargužių kaimo, kur paleido. Nukentėjusysis, medikams suteikus pagalbą dėl bendro kūno sumušimo, gydomas ambulatoriškai. Įtariamieji neblaivūs (2,56 prom., g. 1983 m. ir 1,86 prom., g. 1984 m.) uždaryti į areštinę. Sulaikius įtariamuosius paaiškėjo, kad vienas jų yra Varėnos rajono PK Veiklos skyriaus viršininko S. Dabravolsko brolis.