Kaip DELFI patvirtino Seimo vicekancleris Antanas Dimaitis, avarija Seimo pirmininko bute parlamentarams skirtame viešbutyje sostinės Gedimino prospekte įvyko prieš savaitę. Trūkus vamzdžiui, į parlamento vadovo butą visą savaitgalį liejosi vanduo – avarija pastebėta tik praėjusį pirmadienį.

„Praėjusios savaitės pradžioje, kai Seimo pirmininkas grįžo po savaitgalio, jo butas buvo užlietas. Visą savaitę butas buvo vėdinamas, džiovinamas. Seimo pirmininkui kiekvieną vakarą teko važinėti nakvoti į namus Kaune, nes bute Seimo viešbutyje likti buvo neįmanoma – tvyrojo drėgmė“, – pasakojo V. Pranckiečio vyresnioji patarėja Dalia Vencevičienė.

Seimo kanceliarijos atstovų teigimu, kitų viešbutyje esančių butų vanduo neapgadino. Esą nenukentėjo ir apartamentuose buvę V. Pranckiečio asmeniniai daiktai.

„Viešbutyje budi Vadovybės apsaugos departamento žmonės, bet kas gali sužiūrėti, kad kažkur sienoje trūks vamzdis? Buvo savaitgalis, dėl to taip ir gavosi“, – kalbėjo A. Dimaitis.

Jo teigimu, Seimo pirmininko butas vėdinamas iki šiol. Tik jam visiškai išdžiūvus, bus aišku, kiek nuostolių padarė trūkęs vamzdis. Kol kas Seimo kanceliarijos atsakingi darbuotojai mano, kad labiausiai nukentėjo buto lubos – jos parudavo, pageltonavo, todėl jas teks glaistyti.

„Manome, kad lubų remontas kainuos apie 100 eurų – kiek ten reikės: glaisto gabaliuko, kažkiek dažų“, – aiškino A. Dimaitis.

Pasak jo, apartamentai, kuriuose praėjusių metų pabaigoje įsikūrė V. Pranckietis, remontuoti dar praėjusios kadencijos pradžioje. Per tą laiką bute gyveno Seimui vadovavę tuometiniai Darbo partijos atstovai: Vydas Gedvilas, po jo – Loreta Graužinienė.

Kanceliarijos atstovai tikisi, kad darbus V. Pranckiečio bute pavyks baigti iki jam grįžtant iš JAV. „Šiandien – rytoj gal ir sutvarkysime“, – kalbėjo A. Dimaitis.

Šią savaitę Seimo pirmininkas už Atlanto dalyvauja NB8 parlamentų pirmininkų susitikime su Atstovų Rūmų pirmininku Paulu Ryanu, JAV prezidento administracijos atstovais, senatoriais ir kitais JAV pareigūnais, taip pat susitinka su lietuvių bendruomene Vašingtone ir Niujorke.