Per pratybas amerikiečių kariai treniruojasi atsiimti užimtus pagrindinius transporto mazgus ir strateginius objektus, kad būtų atlaisvintas koridorius pajėgoms iš Lenkijos. Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų viešųjų ryšių karininkas kapitonas Donatas Suchockis sako, kad Pietų Lietuvos gyventojai gali matyti pratybose dalyvaujančius karius ir jų techniką.

„Gyventojai be abejonės pamatys karius, kurie veikia civilinėje teritorijoje. Tai gali būti ir krašto apsaugos savanoriai, kurie galbūt mažiau matomi, nes veikia mažomis grupelėmis su ratine technika. Gyvenantys tarp Kazlų Rūdos ir Lazdijų išvys sraigtasparnių, skraidančių pirmyn ir atgal, kovos lėktuvų, kurie treniruojasi suteikti paramą iš oro. Atvykstantys padaliniai iš Lenkijos bus su ratine technika. Tai tokia technika, kaip amerikietiški šarvuočiai „Stryker“, kiti visureigiai. Sunkiosios technikos galima bus pamatyti daugiau tarp Kėdainių ir Jonavos rajonų, kur išsiskleidęs Lietuvoje dislokuotų NATO priešakinių pajėgų batalionas“, – nurodo D. Suchockis

Suvalkų koridoriumi vadinamas maždaug šimto kilometrų pločio Lietuvos ir Lenkijos pasienio ruožas, kuris iš vakarų ribojasi su Kaliningrado sritimi, iš rytų – su Baltarusija.