Dienraštis „Lietuvos žinios“ šeštadienį rašo, kad parlamento vadovų prašymas Vyriausybei skirti atstovą ryšiams su Seimu buvo išgirstas.

Premjeras Saulius Skvernelis dalyvauti Seimo valdybos, Seniūnų sueigos, komitetų posėdžiuose, kituose svarbiuose pasitarimuose siųs vieną savo patarėjų. Vyriausybės vadovas šias pareigas kol kas pavedė savo patarėjui savivaldos, regioninės bei socialinės politikos ir sporto klausimais Elvinui Jankevičiui.

Pasiūlymą dėl Vyriausybės atstovo ryšiams su Seimu pateikusi parlamento vicepirmininkė Irena Degutienė dienraščiui aiškino, jog toks žmogus būtinas, nes nuolat kyla problemų dėl to, kad ministrų kabinetas vėluoja pateikti išvadas dėl teisės aktų.

Seimas prašo Vyriausybės išvadų dėl vieno ar kito įstatymo projekto, bet jų negauname. Pavyzdžiui, iki šiol nėra išvados dėl Miškų įstatymo. Vien dėl to Seime negalime nieko toliau daryti. Jeigu atsakymas nebus laiku pateiktas, gali tekti dar ir sesiją pratęsti“, - piktinosi ji.

Kitaip nei anksčiau, šiuo metu nėra ir prezidentūros atstovo ryšiams su Seimu. Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja „valstietė“ Rima Baškienė sakė, kad apsvarstyti galimybę skirti tokį žmogų bus siūloma ir prezidentūros atstovams.