„Dėmesio! Merginos, būkite atsargios ir nepatikėkite nepažįstamais vaikinais“, – taip prasidedančia žinute padavėja pasidalijo savo feisbuko paskyroje ir trumpai papasakojo apie situaciją, su kuria tą pačią dieną teko susidurti.

Ji taip pat paskelbė ir vieno iš sukčiavimu įtariamo vaikino nuotrauką. Pastarąją ir trumpu perspėjimu per kelias dienas pasidalijo daugiau nei 5 tūkst. feisbuko vartotojų.

Nuo pat pradžių elgėsi keistai, o galiausiai visiškai dingo

„Viskas kaip ir įprastai atrodė. Apie 19:30 val. atėjo trise – du vaikinai ir viena mergina. Vaikinai nuo pat pradžių kažkaip įtartinai elgėsi, bet daug dėmesio į tai nekreipiau. Užsisakė pavalgyti, išgerti, parūkyti. Vaikinai pavalgė, išgėrė ir vienas jų dingo. Po kurio laiko sugrįžo ir tada abu jie mįslingai dingo. Praėjo valanda ar net pusantros, kai jų nebuvo, todėl nuėjau pas tą merginą paklausti, gal ji jau norėtų susimokėti“, – apie sudominusį įvykį DELFI pasakojo padavėja.

Anot jos, mergina tąkart pasakė laukianti, kol sugrįš draugai, nes su savimi visiškai neturi pinigų. Šio staliuko sąskaita siekė apie 26 eurus.

„Praėjus gal pusvalandžiui ji priėjo prie mūsų ir ėmė bandyti spręsti susidariusią situaciją. Administratorius tuomet iškvietė apsaugą, ši patarė kviesti policiją, nes sąskaita buvo neapmokėta, o mergina, kaip minėjau, neturėjo su savimi pinigų. Ji buvo neagresyvi ir geranoriškai aiškinosi situaciją“, – tikino pašnekovė.

Sąskaitą galiausiai turėjo apmokėti mama

Pasak jos, atvykus policijai paaiškėjo, kad aptariami vaikinai ją užkalbino miesto centre ir pakvietė į kavinę. Iki tol jie nebuvo pažįstami.

„Pareigūnai atliko viską taip, kaip turėjo, ir išvežė merginą pas jos mamą, kad ši apmokėtų sąskaitą. Kai visi sugrįžo į kavinę, sužinojome, kad mergina turi problemų su patiklumu, nes jau ne pirmą kartą buvo panašiai apgauta“, – pasakojo padavėja.

Paklausta, kuo pasireiškė keistas vaikinų elgesys, pašnekovė sakė, kad jie elgėsi taip, tarsi nežinotų, ko nori, atrodė, lyg su baime užsisakinėja maistą.

Įtariamasis – teistas ir apgavęs ne vieną merginą

Pareigūnams padavėja prasitarė, kad vienas vaikinų jai pažįstamas nuo mokyklos laikų, tad nurodė jo vardą, pavardę, gimimo datą.

„Man ir kolegei labai pagailo tos merginos, tai nusprendėme pasidalyti pasakojimu apie šį įvykį feisbuke. Norėjome ką nors padaryti, informuoti kitus, kad daugiau jokiai merginai netektų pakliūti į tokias pinkles ir jausti gėdą“, – paaiškino pašnekovė, kodėl nusprendė paviešinti šią istoriją.

Kadangi savo paskyroje ji pasidalijo ir vieno iš vaikinų nuotrauka, ilgai netruko, kol šis pats su ja susisiekė, liepė ištrinti įrašą, ėmė grasinti.

„Manau, bus gera pamoka tiek jam, tiek kitiems vaikinams, kurie ieško lengvo grobio ir jaučia pasitenkinimą šitaip elgdamiesi. Vėliau sužinojau, kad tas vaikinas jau teistas ir yra apgavęs ne vieną merginą“, – aiškino padavėja.

Gelbsti mobilusis telefonas ir draugai

Savo ruožtu Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos viceprezidentas Gediminas Balnis DELFI sakė, kad tokių atvejų, kai už patiektą maistą ar gėrimus nesusimokama, pasitaiko, tačiau pastaruoju metu juos esą pavyksta gana lengvai išspręsti.

„Šiais laikais visi kartu su savimi turi telefoną. Jei neturi pinigų, paskambini kam nors, atvažiuoja ir sumoka. Visiems visko pasitaiko, tad niekas nevarys lauk, jei pusvalandžiu ar valanda kavinėje ilgiau pabūsi, kol sulauksi to pažįstamo. Na, nebent svetimame mieste žmogus... Dažniau problemų nutinka, kai asmenys būna išgėrę, mąsto neadekvačiai“, – sakė jis.

G. Balnis šmaikštavo, kad nutikus tokiai situacijai tikrai nesielgiama taip, kaip rodoma filmuose, pavyzdžiui, klientai neverčiami plauti indų.

„Lietuvoje tai būtų sunkiai įmanoma nepažeidžiant įstatymų. Vadovaujantis jais, reikia pranešti prieš kelias dienas apie įdarbinamą žmogų, kitaip jis dirbs nelegaliai“, – aiškino pašnekovas.

Gediminas Balnis

Vagia ne tik maistą, bet ir baldus, net gėles

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos atstovo teigimu, situacija, kurią teko stebėti padavėjai, – pamokanti.

„Kita vertus, gal parodanti ir mūsų nelabai vakarietišką mąstymą. Tarkime, jei tai būtų ne Lietuva, o kokia Anglija, būtų įprasta, kad kiekvienas už save susimoka. Sakyčiau, drąsi mintis ta, kad pirmo pasimatymo metu už tave tikrai sumokės vaikinas“, – įžvalgomis dalijosi G. Balnis.

Tiesa, dažniausiai, jo teigimu, esą nutinka taip, kad asmuo tiesiog būna pamiršęs piniginę, gerokai rečiau nuo staliuko tiesiog pabėgama neatsiskaičius. Tokių atvejų kiek padaugėja vasarą, kai staliukai išnešami į lauką.

„Tai nėra masinis reiškinys, bet pasitaiko. Yra buvę pavienių atvejų, kai nuolatiniai pabėgėjai būdavo stebimi. Tokiu atveju ir patys restoranai dalindavomės nuotraukomis tokių žmonių. Viena, turime vaizdo kameras, galime iš medžiagos nuotrauką padaryti. Kita, vis tiek stebi, kiek laiko klientas yra. Jei padavėjas patyręs, pastebi keistesnį elgesį. Žinote, visko pasitaiko – ir iš lauko kavinių baldų, gėlių pavagia, užfiksuojama vandalizmo atvejų... Nuo nelaimių ir neapdairumo niekas nėra apdraustas“, – pripažino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (397)