Ministras pasidžiaugė Lietuvos ir Prancūzijos plėtojama strategine partneryste, atnaujintu veiksmų planu, ragindamas suteikti dvišaliams santykiams kokybišką turinį. Jis pristatė Lietuvos planus didinti Lietuvos karinį kontingentą Malyje ir aktyviau kovoti prieš teroristinę grupuotę ISIS, padėkojo Prancūzijai už visokeriopą pagalbą pirmininkavimo Jungtinių Tautų Saugumo Tarybai metu. L. Linkevičius taip pat kėlė nesaugios Astravo atominės elektrinės statybos Lietuvos pašonėje klausimą, nurodoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Prezidento patarėjas, akcentuodamas, kad naujojo Prancūzijos prezidento esminis prioritetas yra kova su terorizmu, padėkojo Lietuvai už jos indėlį stabilizuojant situaciją ir užtikrinant saugumą Afrikos kontinente – Malyje ir Centrinės Afrikos Respublikoje.

Pašnekovai pažymėjo, kad nacionalinių karinių pajėgumų plėtra ir adekvatus, 2 proc. BVP siekiantis gynybos biudžetas yra itin svarbus faktorius tiek NATO įsipareigojimų vykdymo, tiek europinės gynybos vystymo kontekste.

Kalbėdami apie Rytų politikos aktualijas, pokalbio dalyviai pažymėjo tolesnių bendrų tarptautinės bendrijos pastangų ir Normandijos ketverto veiklos svarbą.

F. Etienas pabrėžė Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono siekį aktyviai bendradarbiauti su ES valstybėmis sprendžiant tokius aktualius klausimus kaip euro zonos gilinimas, europinė gynyba, prekyba, migracija, socialiniai aspektai. Ministras pasiūlė palaikyti glaudesnius tiesioginius dvišalius ryšius šiais klausimais.