VTEK trečiadienį pagrįstomis pripažino VMR išvadas dėl trijų Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) vadovų: buvusio PAGD direktoriaus pavaduotojo Vygando Kurkulio, Specialiosios priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (SPGV) viršininko Aloyzo Baradinsko ir jo pavaduotojo Valdo Visockio. V. Kurkullis ir A. Baradinskas iš tarnybos atleisti jų pačių prašymu dar nepasibaigus tyrimui. Viršininkų nurodymus ugniagesiams perdavinėjusį V. Visocką, kuris pripažintas padaręs šiurkštų pažeidimą, bus siūloma įvertinti PAGD direktoriui Renatui Požėlai.

„Ministras su išvada dar nesusipažinęs, bet greičiausiai bus sprendžiama taip, kad ministras prašys išvadas įvertinti PAGD vadovo ir skirti nuobaudą“, – sakė vidaus reikalų ministro atstovas spaudai Karolis Vaitkevičius.

Jis taip pat pabrėžė, kad dėl V. Kurkulio ir A. Baradinsko veiksmų kreiptasi į prokuratūrą.

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas antradienį paskelbė, jog pareigūnai tiria informaciją, kad ugniagesiai gelbėtojai galėjo būti verčiami valyti tarnybinių patalpų langus. Ministerija paskelbė nustačius, jog buvusi PAGD vadovybė ne mažiau kaip aštuonerius metus galėjo išnaudoti savo pavaldinius nemokamiems darbams – anot tyrimo, pareigūnai nemokamai keitė vadovų ir administracijos automobilių padangas, atlikdavo smulkius remonto darbus, tuo metu tarnybinės patalpos buvo naudojamos kaip nuosavi garažai, juose laikytos padangos su ant stelažų užrašytomis pavardėmis.