Kaip BNS sakė Informacinės visuomenės plėtros komiteto (IVPK) vadovas Ramūnas Čepaitis, e-valdžios tinklalapiai buvo pasiekiami jau prieš 10 val., o Vyriausybės tinklalapių veikla atstatyta apie 10 val. 25 minutės.

„Prieiga prie visų svetainių jau yra, svetainės veikia, krizė suvaldyta, viskas išspręsta“, - teigė R. Čepaitis.

Pasak jo, specialistai pagal pirminę apžiūrą nustatė, kad serveriuose saugoma informacija nenukentėjo.

Jis anksčiau BNS sakė, kad komiteto prižiūrimų serverių veikla sutriko, pirmadienio rytą dingus elektrai Statistikos departamento duomenų centre. „Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) atstovas sako, jog gedimas įvyko dėl susidėvėjusių elektros kabelių.

ESO atstovas Martynas Burba BNS teigė, kad pirmadienį ryte Vilniaus centre sugedus elektros tiekimui, buvo sutrikusi Gedimino prospekte ir aplinkinėse gatvėse esančių įstaigų veikla.

„Šiandien 6 valandą sugedo kabelių linijos, sutrikimus galėjo jausti 600 klientų Gedimino prospekte, Stulginskio, Goštauto, Šermukšnių ir Pamėnkalnio gatvėse. Elektros tiekimas atstatytas 7 valandą 40 minučių“, - BNS sakė M. Burba.

Pasak jo, gedimo priežastys yra techninės.

„Greičiausiai sugedę kabeliai buvo nusidėvėję, šią savaitę planuojame atlikti jų tvarkymo darbus“, - pridūrė ESO atstovas.