Toks siūlymas pateiktas G. Landsbergio įregistruotame Seimo nutarimo projekte „Dėl smulkaus sukčiavimo atvejų netoleravimo Lietuvos Respublikos Seimo darbe“.

Jame atkreipiamas dėmesys į šios kadencijos Seime pasikartojančius smulkaus sukčiavimo atvejus, pavyzdžiui, komitetų posėdžių protokolų klastojimą ar naudojimąsi svetimomis Seimo narių kortelėmis.

Pasak parlamentaro, nors tokie smulkūs nusižengimai nėra pakankamas pagrindas apkaltos procesui inicijuoti, tačiau jie netoleruotini nepaisant to, ar Seimo narys priklauso valdančiajai koalicijai, ar opozicinėms frakcijoms.

„Reikia pabrėžti, kad tas smulkus sukčiavimas jau darosi įprasta „valstiečių“ veikimo forma. Jie vis dažniau pagaunami naiviai meluojant, tarsi niekas to nepastebės. Tokių melų sąrašas vis plečiasi: naudojimasis kitų Seimo narių kortelėmis, komiteto posėdžio protokolo klastojimas, nepatikrinta informacija dėl alkoholio suvartojimo ir t. t. Gyvenimiška situacija būtų tokia: jei pasiimi iškritusią piniginę iš praeivio ir negrąžini, negali sakyti, kad esi vagis, bet smulkus sukčius - tikrai“, - situaciją komentuoja G. Landsbergis.

Nutarimo projekte siūloma bet kokius ateityje nustatytus sukčiavimo atvejus Seimo darbe vertinti itin principingai bei griežtai pasmerkti juos darančius Seimo narius, nepriklausomai nuo jų užimamų pareigų ar priklausomybės vienai ar kitai Seimo frakcijai.

Kaip jau skelbta, Seimo Etikos ir procedūrų komisija nustatė, kad Seimo nariai A. Širinskienė, R. Karbauskis, A. Veryga pažeidė Seimo statutą, Elektroninio balsų skaičiavimo sistemos instrukciją, patvirtintą Seimo valdybos sprendimu, ir Valstybės politikų etikos kodekse įtvirtintus principus ir reikalavimus.

Seimo etikos sargai įspėjo Seimo narius A. Širinskienę, R. Karbauskį ir A. Verygą, jog Seimo nario pažymėjimas ir Seimo nario ženklelis turi būti naudojami tik savo įgaliojimų laikotarpiui ir negali būti perduoti kitam Seimo nariui ar kitam asmeniui.

Tuo tarpu „tvarkiečiai“ pareiškė, kad inicijuos apkaltos procedūras Seimo nariams A. Širinskienei, A. Verygai, R. Karbauskiui.