Sostinės Rotušės aikštėje veiks šią parodą pristatanti kilnojamoji ekspozicija. Vilniaus senamiestyje „Expo 2017“ karavanas apsistos trims dienoms, pakeliui iš Varšuvos į Helsinkį. Prieš tai jis jau pabuvojo keliolikoje Europos miestų.

Lietuvos paviljonas įrengtas pagal pagrindinę „Expo 2017“ temą, kuri yra ateities energija.

Lietuvos ekspozicijos generalinis komisaras Romas Jankauskas teigia, kad šis paviljonas yra 530 kv. metrų ploto ir įrengtas specialiai šiai parodai pastatytame futuristinio stiliaus komplekse. Jis įsikūrė šalia Italijos, Jungtinės Karalystės, Suomijos, Šveicarijos ir kitų Europos šalių paviljonų.

Ekspozicijos įvaizdžiu pasirinktas originalus „lazerinis“ projektas, šiomis technologijomis ir didžiuojasi Lietuva: kas dešimtas pasaulyje parduodamas mokslo tikslams skirtas lazeris yra sukurtas mūsų šalyje.

Paviljono centre - lazerio gimimą vaizduojanti LED šviesų ir veidrodžių instaliacija. Ją supa keliolika ekranų su svarbiausių mūsų energetikos objektų vaizdais, taip pat 3D videoteka ir startuolių laboratorija. Paviljono ekspozicija supažindins su Lietuvos energetikos raida. Daugiausia dėmesio skirta atsinaujinančių energijos išteklių panaudojimui ir atsakingam elektros energijos vartojimui.

Kartu parodos lankytojams ekspozicijoje bus patraukliai ir lakoniškai pateikta informacijos apie Lietuvą.

Pasaulinėje parodoje „Expo 2017“ dalyvauja 115 pasaulio valstybių ir 20 tarptautinių organizacijų. Tikimasi, kad per šešis mėnesius šią parodą aplankys 5 milijonai žmonių. Tai jau septintoji „Expo“ paroda, kurioje Lietuvos dalyvavimą organizuoja Aplinkos ministerija. Ekspoziciją šiai parodai ji rengė bendradarbiaudama su Energetikos ministerija, įvairiomis asociacijomis, institutais, įmonėmis.