Nors šiais metais jai sugalvotas šūkis „Visi – į Druskininkus“, bet šį savaitgalį į savo kurorto šventę pakvietė ir Palanga.

Teatralizuota druskininkiečių eisena, kuria kasmet pradedama šventė, šiemet buvo gerokai mažesnė. Pasveikinti švenčiantį kurortą atvyko vos pora Seimo narių – vienmandatėje Lazdijų-Druskininkų apygardoje išrinktas Valstiečių ir žaliųjų frakcijos narys Zenonas Streikus ir jo frakcijos kolegė Virginija Vingrienė, bendrus projektus su Druskininkais įgyvendinančio Lenkijos Augustavo miesto meras Wojciech Walulik.

Greta mero Ričardo Malinausko balkone stovėjo buvęs Specialiųjų tyrimų tarnybos vadas, per „Agua“ skandalą netekęs tuometės Seimo pirmininkės sekretoriato vadovo pareigų Žymantas Pacevičius, svečių būryje pastebėtas kurorto mero „zadanijų“ vykdymu išgarsėjęs buvęs Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Kurorto šventės parade Grūto parko darbuotojos dalyvavo vilkėdamos sovietinių pionierių uniformomis, mojavo raudonomis vėliavomis ir atsigabeno restauruotą milicijos automobilį „Moskvich“.

Penktadienio vakarą Druskininkų pramogų aikštėje koncertavo Vilniaus tango teatras ir vietiniai atlikėjai: A. Oleinik, Indraja ir T. Čiukauskas, Adas ir Viltė, akordeono muzikos duetas „Tautinis aidas“. Sutemus šventė persikėlė prie Druskonio ežero, kur buvo parodytas vandens, lazerių ir fejerverkų šou.

Šeštadienį kurorte bus surengtas teniso dvejetų turnyras mero R. Malinausko taurei laimėti, gongų terapijos renginys ir šiaurietiško ėjimo žygis. Popiet Druskininkuose svečiuosis festivalio „Skamba, skamba kankliai“ dalyviai, o vakare Pramogų aikštėje koncertuos Arvydas Vilčinskas, grupės „Garbanotas bosistas“ ir „Biplan“.

Sekmadienį Druskininkų „Snow arenoje“ vyks tinklinio varžybos ant sniego, o Pramogų aikštėje numatytas pramoginių šokių choreografijų festivalis.

Trims savaitgalio dienoms Druskininkų Vilniaus alėjoje ir gretimose gatvėse įsikūrė įspūdingo dydžio amatų ir tautodailės mugė. Tiek šioje mugėje, tiek pačioje Druskininkų pramogų aikštėje, kur vyksta dauguma renginių, kaip kasmet, prekiaujama kelių rūšių alumi, bet akivaizdžiai neblaivių kurorto šventės svečių pastebėti neteko.