Išvykę gyventi į kitą valstybę ilgesniam negu 6 mėnesių laikotarpiui, karo prievolininkai, nuo 18 iki 55 metų vyrai, privalo nedelsiant informuoti savo regioninį Karo prievolės komplektavimo skyrių ar poskyrį apie savo faktinę gyvenamąją, darbo ar studijų vietą.

Informuoti reikia el. paštu arba nuvykus į regioninį Karo prievolės ir komplektavimo skyrių ar poskyrį, kurio teritorijoje karo prievolininkas gyveno prieš išvykdamas arba į artimiausią, jam patogų regioninį Karo prievolės ir komplektavimo skyrių ar poskyrį (visų skyrių ir poskyrių kontaktai – www.karys.lt/kontaktai).

Karo prievolininkai taip pat gali atvykti dėl įrašymo į karinę įskaitą ar informavimo ir į artimiausią, jiems patogų regioninį Karo prievolės ir komplektavimo skyrių ar poskyrį. Iki šiol neinformavę apie savo išvykimą karo prievolininkai laiko turi iki š. m. rugsėjo 1 d. Po šios dienos, asmenims, neįvykdžiusiems karo prievolininko pareigų, bus taikoma administracinė atsakomybė, užtraukianti baudą nuo trisdešimt iki šešiasdešimt eurų. Pakartotinis tokių pareigų nevykdymas gali užtraukti baudą iki šimto keturiasdešimties eurų. Šaukimo į privalomąją karo tarnybą vengimas gali netgi užtraukti baudžiamąją atsakomybę su maksimalia laisvės atėmimo iki 3 metų sankcija.

Karo prievolininkų patogumui, regioniniai karo prievolės ir komplektavimo skyriai ir poskyriai dirba pirmadieniais–ketvirtadieniais nuo 08.00 iki 19.00 val., o penktadieniais – nuo 08.00 iki 17.45 valandos.