7 vietos politikai įkūrė atskirą „Zanavykų“ frakciją, o valdančiųjų branduolį sudarę „valstiečiai“ sustabdė narystę partijoje. Dabar Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos – Darbo partijos frakcija turi tik keturis narius.

„Zanavykų“ frakcijos seniūne išrinkta Rima Rauktienė dienraščiui teigė, kad kai kurių kolegų elgesys jau kurį laiką vertė abejoti jų veiklos skaidrumu, bet pasitraukti iš VŽSDP frakcijos abejojantieji ryžosi tik dabar, nes iki šiol esą nenorėjo būti apkaltinti tuo, jog bando pakenkti LVŽS kandidatui praėjusių metų spalį vykusiuose Seimo rinkimuose ar šios partijos iškeltam kandidatui Šakių rajono mero rinkimuose.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad dalis frakcijos narių tikėjosi skyriaus reformavimo ir to nesulaukę suspendavo narystę – jis tikisi, kad Šakių „valstiečiai“ partijos galutinai nepaliks ir žada reformas skyriuje.

Šakių rajono savivaldybės tarybą sudaro 22 nariai. Šakiuose meras renkamas vietoje „valstiečio“ Juozo Bertašiaus – jis atsistatydino, kai teismo buvo pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu. Dėl mero posto antrajame ture varžosi konservatorius Edgaras Pilypaitis ir centristas Vidas Cikana.