Kreiptis į etikos sargus juos paskatino žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija, kad Seimo nario A. Skardžiaus sutuoktinė nuomoja žemę Tado Navicko valdomai įmonei UAB „Šilalės vėjo elektra“. Ši bendrovė minėtame sklype 2011 metais yra gavusi leidimą plėtoti 14 MW galios vėjo elektrinių parką. T. Navickas taip pat vadovauja UAB „4energia“ grupei, kuri įgyvendina daugiau su vėjo energetika susijusių projektų.

Kaip pastebi konservatoriai, Seimo narys A. Skardžius dalyvavo darbo grupėje, kuri rengė 2011 metais priimtą Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymą, kuriame, be kita ko, numatoma valstybės parama vėjo energetikai. Šio Seimo kadencijoje A. Skardžius aktyviai dalyvauja Energetikos komisijos veikloje bei diskusijose dėl rengiamų Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymo pataisų.

Kreipimesi klausiama, ar minėtos aplinkybės gali būti vertinamos, kaip interesų konfliktas? Domimasi, ar komisija yra nagrinėjusi A. Skardžiaus interesų deklaraciją, taip pat, ar buvo teiktos rašytinės rekomendacijos, kaip išvengti interesų konflikto, susijusio su vėjo energetikos klausimų svarstymu Seime, ir ar jis šių rekomendacijų laikosi?

„Viešojoje erdvėje pasirodžiusi informacija apie klausimų keliančias aplinkybes, kuomet A. Skardžius galimai painioja viešuosius ir privačius interesus, mat jo žmona nuomoja sklypą vėjo jėgainių įmonei, tuo tarpu pats Seimo narys dirba prie atsinaujinančių išteklių įstatymo projekto priėmimo, nedaro garbės nei Seimo nariui asmeniškai, nei pačiam Seimui, kaip institucijai. Taip pat diskredituojamas ir rinkėjų pasitikėjimas. Lauksime Etikos ir procedūrų komisijos sprendimo dėl A. Skardžiaus veiklos, nes kyla abejonių dėl supainiotų interesų“, - teigė A. Bilotaitė.