Taip pat bus kalbama apie prezidentės vetuotą Viešųjų pirkimų įstatymą ir siūlymą uždrausti korupcinius vidaus sandorius savivaldybėse, bus aptartos Žemės įstatymo pataisos bei valstybinės žemės valdymo decentralizavimo pasekmės, BNS informavo Prezidentūra.

Seime parengta daugiau kaip šimto parlamentarų iniciatyva, kad Lietuvos pilietybę galėtų išsaugoti NATO ir Europos Sąjungos valstybės pilietybę įgiję Lietuvos piliečiai. D.Grybauskaitė šį siūlymą yra pavadinusi prieštaraujančiu Konstitucijai.

Prezidentė D.Grybauskaitė antradienį vetavo Viešųjų pirkimų įstatymo pataisas, kuriomis buvo palikta galimybė savivaldybėms rengti vidaus sandorius. Prezidentės manymu, vidaus sandoriai iškreipia konkurenciją, yra terpė korupcijai, todėl turi būti uždrausti, nepaliekant išimčių.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako, kad parlamentas turėtų atmesti, nes juos panaikinus nukentėtų regionuose veikiančios įmonės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)