Tuo metu M. Sinkevičiaus varžovas rinkimuose Gintautas Paluckas sako, kad daug paprasčiau ne siekti permainų, o susitarti po kilimu.

Balandžio 20–22 dienomis vyks II-asis LSDP pirmininko rinkimų turas. A. Palionis partijos kolegas ragina būti aktyvius ir palaikyti ūkio ministro socialdemokrato M. Sinkevičiaus kandidatūrą.

„Mano apsisprendimas yra aiškus – antrajame ture balsuosiu už M. Sinkevičių. Jis yra padorus, dėl savo darbų Jonavoje ir gerų rezultatų žinomas politikas. Jis principingas ir ginantis partijos poziciją bei partijos narius. M. Sinkevičiaus reputacija yra švari, kaip pirmininko jo nepersekios jokios biografijos dėmės ir teistumo žymės“, – sakė A. Palionis, kurį pirmajame rinkimų ture palaikė 1166 partijos nariai.

LRT.lt primena, kad buvęs Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius G. Paluckas buvo pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnyba graužikų naikinimo paslaugų Vilniaus mieste viešojo pirkimo konkurso metu.

A. Palionio teigimu, M. Sinkevičius, skirtingai nei kai kurie kiti kandidatai, esą neskirto partijos narių „į vilniečius ir ne vilniečius, jaunimą ir senimą, reikalingus ir nereikalingus.“ „Jis bus ne partiją skaldančiu pirmininku, o ją telkiančiu, vienijančiu daugiau nei 20 tūkst. LSDP narių“, – kalbėjo A. Palionis.

M. Sinkevičiaus kandidatūrą palaiko ir A. Skardžius, tiesioginių partijos pirmininko rinkimų pirmajame ture surinkęs 608 balsus.

„Vienareikšmiškai už M. Sinkevičių. Manau, didžiausios partijos pirmininkas turi būti nepriekaištingos reputacijos. Šiuo atveju G. Paluckas yra pažeidžiamas ir tikrai negali pasigirti nepriekaištinga reputacija dėl tam tikrų jaunystės klaidų ar veiksmų“, – LRT.lt kalbėjo A. Skardžius.

Pasak A. Skardžiaus, kandidatai, kurie dabar remia M. Sinkevičių, pirmajame ture surinko beveik 2 tūkst. balsų, todėl partijos nariai esą turėtų suteikti mandatą M. Sinkevičiui.

M. Varaška dar anksčiau, po pirmojo rinkimų turo, irgi yra išreiškęs palaikymą M. Sinkevičiui. „Kodėl? Kitam bičiuliui, net ir ištraukus praeities skeletus iš spintų, ateities rožėmis jie nevirs“, – sakė M. Varaška.

G. Paluckas: daug paprasčiau ne siekti permainų, o susitarti po kilimu

M. Sinkevičiaus varžovas LSDP pirmininko rinkimuose, pirmajame ture daugiausia partijos narių balsų (4017) surinkęs Vilniaus vicemeras G. Paluckas sako, kad jo nuotaikos prieš lemiamą mūšį – kovinės. Jis rado, ir ką atsakyti jo nepalaikantiems likusiems kandidatams.

„Nei vienas iš jų nepasisakė už tokias permainas, apie kurias kalbu aš. Natūralu, kad vyksta segmentacija. Aš ir didžiausia partijos dauguma yra vienoje pusėje, o kitoje pusėje rikiuojasi tie, kurie linkę susitarti, pasidalinti ir pan. Aš tiesiog deklaruoju kitus principus. Atvirai sakiau Mindaugui, Artūrui ir Mantui: viskas gerai, visi gražūs ir geri, bet norite būti pavaduotojais? Gerai, turėsite gauti skyrių, regionų palaikymą. Įsipareigojate siekti visaapimančių permainų? Tada žygiuojame kartu. Bet daug paprasčiau ne siekti permainų, o susitarti po kilimu“, – išklojo G. Paluckas.

Jo žodžiais, daugelį likusių kandidatų permainos gąsdina, yra atsiradęs neramumo jausmas: „Taip, kaip buvo iki šiol, nebebus. Nebeturės garantuotos savo vietos, kaip visada turėdavo. Pastaruoju metu pas mus tikros demokratijos nebuvo – tik pasikeičiama vietomis: kas buvo pirmininku, tapo pavaduotoju, o kas buvo pavaduotoju, tapo pirmininku.“

G. Paluckas teigė suprantąs, kad daug paprasčiau ir saugiau susitarti. „Yra toks angliškas posakis: „Play safe, stay safe“. Mes vienas kitam ant kojų neminam ir viskas neva gerai. Tačiau šie rinkimai yra kitokie: čia žmonės balsuoja ir niekas jų kišenėje neturi – nei aš, nei M. Sinkevičius. A. Palionio parama, išreikšta M. Sinkevičiui, yra rimtas dalykas, nes jis stojo į vieną pusę, bet žmonės yra pribrendę pasikeitimams ir išreiškę savo valią. Manau, partijos nariai apsisprendę ir pokyčių nebeatšauksi“, – LRT.lt komentavo G. Paluckas.

Antrajame LSDP pirmininko rinkimų ture, kuris vyks balandžio 20–22 dienomis partijos skyriuose, varžysis Vilniaus vicemeras G. Paluckas ir ūkio ministras M. Sinkevičius.

Galutiniai rinkimų rezultatai ir naujasis partijos pirmininkas paaiškės gegužės 2 d., o savo darbą jis pradės gegužės 6 d.