VTEK taip pat nusprendė tirti Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro (KMPMC) direktorės Laimutės Anužienės interesus.

Komisija tirs BNS skelbtą informaciją, jog 2016 lapkričio 16-ąją centrui Vyriausybės nutarimu skirtos patalpos Palangoje, nutarimą teikė tuometinė Švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė, vėliau ir įsidarbinusi šio centro padalinyje Palangoje.

Balandžio pradžioje 15min.lt skelbė, kad iš dalies valstybės valdomame KMPMC dirba bei įvairių struktūrinių padalinių vadovų pareigas eina KMPMC direktorei artimi asmenys - du sūnūs bei marti. Komisija nurodo, kad kyla pagrįstų abejonių, kad L.Anužienė galėjo priimti sprendimus, susijusius su savo šeimos nariais: priimti juos į darbą, pasirašyti įsakymus dėl atlyginimo, priedų skyrimo, komandiruočių.

VTEK taip pat aiškinsis informaciją, jog L.Anužienė KMPMC vardu taip pat pasirašė šimtatūkstantines pirkimo-pardavimo ar paslaugų sutartis su bendrove „Ortopedijos klinika“, kurios valdymo organo nariai yra jos sūnus ir brolis.

15min.lt taip pat skelbė, kad A.Pitrėnienės vadovavimo metu KMPMC ministerijai pateikė prašyma dėl 10,3 mln. eurų ES paramos - pusė sumos numatyta pritaikyti patalpų Vilniaus centre, kuriose šiuo metu veikia Juozo Tallat-Kelpšos konservatorija, pritaikymui KMPMC reikmėms. Sutartis su centru nebuvo pasirašyta. VTEK vertins ir šią informacija.

Komisija tyrimą pradėjo savo iniciatyva, įvertinusi žiniasklaidoje pateiktą informaciją.