Institucijos tyrimus šioje įkalinimo įstaigoje atliko, kai Specialiųjų tyrimų tarnyba joms persiuntė duomenis, gautus pagal izoliatoriaus buhalterijos vadovės Rasos Kazėnienės pareiškimą.

Situaciją Kauno tardymo izoliatoriuje tiria ir Valstybės kontrolė. Savo patikrinimo išvadas ji žada pristatyti balandžio pabaigoje.

Vykstant šiems tyrimams, iš pareigų pasitraukė Kalėjimų departamento direktorė Živilė Mikėnaitė, Kauno tardymo izoliatoriui vadovavusi 2011 - 2015 metais. Teisėsaugos tyrime dėl galimo piktnaudžiavimo izoliatoriuje ji buvo apklausta kaip specialioji liudytoja.

Izoliatoriaus laikinasis vadovas Edvardas Kviatkauskas kol kas yra nušalintas nuo pareigų.

Pareiškimą teisėsaugai parašiusi izoliatoriaus buhalterė R.Kazėnienė nurodė, kad Kauno tardymo izoliatoriuje pirties vedėja vadovauja pirčiai, kurios nėra, paslaugos ir prekės gali būti perkamos iš įmonių, galbūt susijusių su izoliatoriaus darbuotojais, o kai kurios prekės galėjo būti įsigyjamos už kelis ar keliolika kartų didesnę nei rinkos kaina.

Ž.Mikėnaitė kaltinimus dėl pažeidimų kalėjimų sistemoje vadina nepagrįstais. Ji teigė, kad pirties vedėjos pareigybės pavadinimas yra susijęs su tradicijomis kalėjimų sistemoje, o darbuotoja vykdo kitas funkcijas. Atsistatydinusi pareigūnė taip pat viešai pateikė paaiškinimus, jos teigimu, įrodančius pirkimų skaidrumą.