Spaudos konferencijoje trečiadienį N.Puteikis aiškino, kad jo, kaip liudytojo, praėjusią savaitę buvo klausinėjama apie R.Kurlianskio poveikį Nacionalinės žemės tarybos buvusiai vadovei Daivai Gineikaitei.

„Buvau klausinėjamas apie epizodą, kaip „MG Baltic“ („MG Baltic“ koncernui priklausanti nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „MG Valda“) buvo nusipirkęs iš radijo ir televizijos (Lietuvos radijos ir televizijos centro) pastatų kompleksą Tujų gatvėje, važiuojant nuo Karoliniškių ir Žvėryno dešinėje, kur anksčiau stovėjo radiolokacinis bokštas. Nes aš 2015 metais esu rašęs prašymą Antikorupcijos komisijai ištirti, kodėl Nacionalinė žemėtvarkos tarnyba (Nacionalinė žemės tarnyba) priskyrė tam kompleksui milžinišką plotą“, – pasakojo N.Puteikis.

„Vitalijus Gailius vadovo tuo metu komisijai ir į darbotvarkę šito klausimo netraukė. Aš parašiau dar vieną raštą, vis tiek netraukė, tada aš užpykau, pajaučiau, kad kažkas yra ne taip, aš parašiau Generalinei prokuratūrai ir, kaip suprantu iš konteksto, Generalinė prokuratūra pradėjo kažkokius veiksmus Nacionalinėje žemės tarnyboje“, – aiškino jis.

Apie 7,26 hektaro ploto sklypą su statiniais už daugiau nei 6 mln. eurų 2015 metų rugsėjį įsigijusi „MG valda“ tikėjosi teritorijoje plėtoti gyvenamųjų namų kvartalą.

Politikas taip pat pranešė, kad inicijuos specialiosios Seimo tyrimų komisijos sukūrimą, kad parlamente būtų tiriamas koncerno „MG Baltic“ galimas poveikis aukščiausiems valstybės politikams, Seimo nariams, ministrams, įvairių valstybės tarnybų ir departamentų vadovams, teisėjams ir partijoms.

Pasak N.Puteikio, Seimo komisija reikalinga, nes prokurorai nėra nepriklausomi.

„Aš darau išvadą, kad prokuratūra vis dar yra didžiulė kohorta „MG Baltic“ įtakojamų prokurorų arba prokurorų, kurie jau susitarę su „MG Baltic“, kad netirs (buvusio Valstybinės mokesčių inspekcijos vadovo Dainoro) Bradausko epizodo, o po to jie susiras darbą „MG Baltic“. Išeina taip, kad tiktai Seimas su specialia komisija gali tokius ryšius išpainioti ir paskelbti visuomenei“, – aiškino parlamentaras.

„Tai daugiau visuomeninis politinis apsivalymui skirtas tyrimas“, – spaudos konferencijoje sakė N.Puteikio bendražygis Kristupas Krivickas, paklaustas, ar Seimo tyrimas nedubliuotų teisėsaugos veiksmų atliekant ikiteisminį tyrimą apie koncerną.

Koncernas „MG Baltic“ įtariamas papirkimu ir prekyba poveikiu politinės korupcijos tyrime. Specialiųjų tyrimų tarnyba tiria galimus koncerno atstovų kyšius buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui ir buvusiam „darbiečiui“ Vytautui Gapšiui už koncernui palankių sprendimų priėmimą.