Apie tokį įžūlų veiksmą, kai Ratnyčios upės pakrantėje akmenis į upę darbo dieną vertė būrys Druskininkų mero įkurto judėjimo „Už Druskininkus“ atstovų, tarp kurių – mero patarėjas, valstybės tarnautojas Aivaras Kadziauskas ir Druskininkų savivaldybės tarybos narys, vienos iš savivaldybės įsteigtų ugdymo įstaigų kurorte direktoriaus pavaduotojas Algis Bolys, šią savaitę pranešė DELFI.

Kaip penktadienį informuoja šalies Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rasa Stundžienė, kovo 29-ą dieną Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus vyriausiojo prokuroro Henriko Urbonavičiaus nurodymu, reaguojant į tarnybinį prokuroro Marijaus Šalčiaus pranešimą, buvo pradėtas tyrimas dėl galimo viešojo intereso pažeidimo.

„Prokurorai išsiuntė pavedimą Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamentui atlikti patikrinimą ir pateikti išvadas, ar tokiais veiksmais (užverčiant dalį upės vagos akmenimis, taip padidinant pakrantės atstumą nuo R. Malinausko gyvenamojo namo iki upės vandens paviršiaus – aut. past.) nebuvo padaryta žala gamtai“, - teigė Generalinės prokuratūros atstovė R. Stundžienė.

Pats meras R. Malinauskas žiniasklaidai teigė, kad tokiais veiksmais tebuvo tvarkoma upės erozijos paveikta pakrantė, o tai esą yra kiekvieno žemės sklypo savininko pareiga.
Politikas teigė, esą žmonės jo sklype dirbo talkindami, ne darbo metu.

Prokurorai – ne vieninteliai, kurie sureagavo į DELFI publikaciją. Iš karto po straipsnio Seimo narys, TS – LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis išplatino pranešimą, raginantį merą R. Malinauską trauktis iš Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidento pareigų.

Seimo Antikorupcijos komisija taip pat informavo kreipusis į atitinkamas šalies valstybines institucijas dėl galimų pažeidimų Latežeryje ištyrimo.

DELFI šią savaitę informavo apie bylą, kurią nagrinėja Kauno apygardos teismo Civilinių bylų teisėjų kolegija.

Šioje byloje viešąjį interesą ginantis Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Marijus Šalčius siekia panaikinti Druskininkų merui Ričardui Malinauskui priklausančios sodybos Latežerio statybų ir rekonstrukcijos sprendinius bei statybų leidimą, kurį išdavė Druskininkų savivaldybės administracija.

Prokuroras siekia, kad dėl galimai neteisėtai išduotų leidimų iš ūkinio pastato į gyvenamąjį namą rekonstruotas pastatas, kartu su kitais kiemo statiniais, būtų nugriautas.

Laukdamas teismo sprendimo dėl galimai neteisėtų statybų Latežeryje, Ratnyčios upės pakrantėje, Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas nusprendė užversti dalį upės vagos akmenimis.

Taip atstumas nuo ginčijamo statinio pakrantėje iki upės pakrantės apsaugos zonos padidėjo ir atitinka reikalaujamus penkis metrus.

Visai įmanoma, kad toks faktas gali turėti įtakos ir teismo sprendimui, mat prokurorų ginčijami sprendiniai grindžiami tuo, kad juos išduodant buvo nepaisoma aplinkosauginių atstumų ir kitų reikalavimų.