Paauglė mergina patyrė itin žiaurų smūgį – brolis Egidijus Anupraitis įtariamas tėvų, močiutės ir dėdės nužudymu.

Devyniolikmetė gyvena atskirai. Tai ji atvyko į tėvų namus, kai negalėjo susisiekti su artimaisiais. Čia ji rado senelį, kuris, įtariama, apie parą peršautomis kojomis išbuvo šalia išžudytos šeimos.

Meras patikino, kad skausmo prislėgta įtariamojo E. Anupraičio sesuo nebus palikta likimo valiai – iki 24 metų ji gaus finansinę paramą.

Taip pat meras pažadėjo, kad bus pasirūpinta ir per žudynes sužeistu seneliu. Sunkios sveikatos būklės ir peršautomis kojomis senelis šiuo metu gydomas Kauno klinikose. Kai bus išleistas, juos reikės rūpintis, tačiau viena anūkė savo gyvenimą kuria užsienyje, kitai – vos devyniolika ir jai sudėtinga bus pasirūpinti seneliu.

Jei tik bus reikalinga pagalba, meras pažadėjo, kad senelis gali būti apgyvendintas vienuose iš Kauno rajono globos namų. Garbaus amžiaus vyrui reikalinga priežiūra, tad globos namuose jam bus suteikta visapusė pagalba.

Iššaudyta šeima Gaižėnuose turėjo ir nedidelį ūkį. Dėl jo valdininkas taip pat žada pagelbėti.

DELFI primena, kad sveiku protu sunkiai suvokiama tragedija įvyko maždaug prieš savaitę. Tik pirmadienį devyniolikmetė rado namuose nušautus tėvą, motiną, senelę ir dėdę. Sunkiai sužeistas su nužudytaisiais gyvenęs senelis apie porą dieną buvo namuose šalia nužudytųjų ir negalėjo pakviesti pagalbos.

Įtariamai iškart krito ant 26 metų E. Apupraičio. Jo namuose nebuvo. Seife, kuris jam priklausė, nebuvo ir „IŽ Makarov“ E. Anupraičiui išduoto ginklo. Dar vienas seifas su dviem ginklais, kurie priklauso nužudytam E. Anupraičio tėvui – nepaliesti ir gulėjo seife.

Įtariamasis sulaikytas antradienį Marijampolėje, netoli autobusų stoties. Jis kelioniniame lagamine vežėsi jam priklausantį ginklą ir šaudmenis. Vyras nesipriešino – pareigūnai nepaliko jam galimybės to padaryti.

Trečiadienį E. Anupraitis suimtas. Jo psichinė būklė kelia įtarimų, mat vyras, anot tyrėjų, kalba apie viską, tik ne apie nužudymą. Jis elgiasi taip, lyg to įvykio nė nepamena.