Dėl mero veiksmų kreiptasi į Teritorijų planavimo ir statybos inspekciją, Aplinkos apsaugos agentūrą, Valstybinę saugomų teritorijų tarnybą, Regioninį aplinkos apsaugos departamentą.

Pasak komisijos pirmininko Vitalijaus Gailiaus, tikėtina, kad tokiais veiksmais buvo pažeisti aplinkosaugos reikalavimai ir padaryta žala gamtai, taip pat suvertus akmenis į upę buvo praplėstos sausumos teritorijos ribos.

Komisija paprašė atsakingas institucijas išnagrinėti R. Malinausko galimai padarytus pažeidimus.

Kaip jau skelbta, Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis mano, kad Druskininkų meras R. Malinauskas po žiniasklaidoje pasirodžiusios informacijos turėtų pasitraukti iš Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) prezidento pareigų.

„Manau, kad gerbdamas kolegas merus R. Malinauskas pats turėtų pasitraukti iš Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidento pareigų. Prezidentas atstovauja visoms savivaldybėms, o toks jo elgesys, tarsi vergovėje verčiant valstybės tarnautojus ir savivaldybės darbuotojus dirbti privačioje sodyboje, diskredituoja asociaciją, jos vykdomą regionų politiką, demonstruoja menkinamą požiūrį į valstybės tarnybą, - sako G. Landsbergis. - Jei LSA prezidentas pats to nepadarys, raginu merus priimti ryžtingą sprendimą ir pašalinti R. Malinauską iš šių pareigų."

Portalas „Delfi" paskelbė, kad Druskininkų meras R. Malinauskas galimai išnaudoja savivaldybės darbuotojus, versdamas juos dirbti jo asmeninėje sodyboje.