Kaip informavo ministerija, kreipimasis motyvuotas tuo, jog išvadas dėl LNOBT vadovo Gintauto Kėvišo veiksmų, įsigyjant paslaugas iš savo sūnaus įmonės, anksčiau pateikė ne VTEK, o asmeniškai buvęs jos vadovas Romas Valentukevičius. Taip pat ministerija savo kreipimesi VTEK prašo atsižvelgti į papildomas aplinkybes ir faktus, kurie nebuvo įvertinti ir pateikti VTEK anksčiau.

„Ministerija prašo pateikti išvadą, ar LNOBT direktorius nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų, kai jo vadovaujama institucija viešųjų pirkimų būdu įsigydavo paslaugas iš vienintelio šaltinio – savo sūnaus įmonės, o jis pats gavo pajamas iš tos įmonės ir galimai naudojosi savo kaip LNOBT vadovo vardu, kontaktais ir išskirtine turima informacija apie būsimus teatro planus vertinant viešųjų pirkimų procesą kaip visumą“, - nurodo ministerija.

Pabrėžiama, kad Specialių tyrimų ir Viešųjų pirkimų tarnybų nuomone, LNOBT vadovo nusišalinimas nuo sutarčių su sūnaus įmone pasirašymo buvo nepakankamas, kad būtų išvengta korupcijos rizikos.