"Pavardžių neįvardiname, tokia buvo komisijos narių valia", - trečiadienį po už uždarų durų vykusio komisijos posėdžio žurnalistams sakė komisijos pirmininkas Dainius Gaižauskas.

Pasak jo, komisijos darbo laikas bus derinamas su Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetu, kuriam suteiktas laikinosios tyrimo komisijos statusas, nes "kai kas dubliuosis, galimai bus kviečiami tie patys asmenys".

Planuojama, kad komisijos posėdžiai bus uždari, jie vyks specialioje patalpoje, kuri yra pritaikyta dirbti su slapta informacija.

Kitas komisijos posėdis planuojamas kovo 29 d.

Kovo 16 d. Seimas sudarė specialiąją tyrimo komisiją, kuri turėtų ištirti ir pateikti Seimui išvadą, ar yra pagrindo pradėti apkaltos procesą socialdemokratui M. Basčiui.

Komisijai vadovauja "valstiečių" atstovas Seimo narys Dainius Gaižauskas, jo pavaduotojas yra konservatorius Arvydas Anušauskas.

Komisija ketina ištirti ir teisiškai įvertinti, ar M. Bastys savo veiksmais nesulaužė duotos priesaikos.

Trečiadienį Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) pradėjo parlamentinį tyrimą dėl Seimo nario Mindaugo Basčio ryšių galimai keliamų grėsmių Lietuvos nacionaliniam saugumui.

Į penktadienį numatytą posėdį NSGK ketina kviesti Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovą Darių Jauniškį ir Seimo narį M. Bastį.

NSGK ketina surengti 8 posėdžius - trečiadieniais ir penktadieniais. Dauguma posėdžių vyks už uždarų durų.